Adunarea Eparhiala a Episcopiei Severinului si Strehaiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunarea Eparhială a Episcopiei Severinului și Strehaiei

[2009-01-26]
 La sediul administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc sâmbătă, 24 ianuarie 2009, ședința Adunării Eparhiale. Aceasta a fost precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată în Paraclisul Catedralei Episcopale de către Preasfințitul Părinte Nicodim, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența membrilor Adunării.
Adunarea Eparhială a analizat rapoartele de activitate ale sectoarelor Episcopiei pe anul 2008 și propunerile pentru anul 2009, pe care Consiliul Eparhial le-a aprobat și înaintat acestui for. Printre activitățile desfășurate în anul 2008 amintim: punerea pietrei de temelie la 5 lăcașuri de cult, precum și la 2 paraclise ce se vor construi în unitățile bugetare. În cuprinsul Eparhiei se află în construcție un număr de 26 biserici noi si 9 biserici în curs de pictare sau restaurare. În urma unor ample reparații exterioare și interioare, precum și prin pictare sau repictare, s-au resfințit 3 biserici. Episcopia Severinului și Strehaiei a avut ca obiectiv pentru anul 2008 continuarea eforturilor pentru finalizarea lucrărilor de construcție la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Pentru întărirea activității misionare și pentru a constitui adevărate centre de spiritualitate, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei a aprobat în anul 2008, înființarea a trei mânăstiri în cadrul eparhiei: Mănăstirea „Sfinții Voievozi” Baia de Aramă, Mănăstirea „Sfântul Mc. Iuliu Veteranul” Jiana și Mănăstirea „Sfântul Evanghelist Ioan” Godeanu. Astfel că, în cuprinsul Episcopiei Severinului și Strehaiei sunt acum 11 așezăminte monahale, dintre care 5 de călugări și 6 de maici și în care viețuiesc 15 călugări și 31 călugărițe. Pentru anul 2009 principalul obiectiv al Episcopiei Severinului și Strehaiei este definitivarea lucrărilor Catedralei Episcopale, dar și continuarea lucrării caritative pentru credincioșii ortodocși în zonele defavorizate din cadrul Eparhiei Severinului și Strehaiei. De asemenea, se vor organiza o serie de manifestări prilejuite de „Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni”. Aceste aspecte legate de viața Eparhiei Severinului și Strehaiei doresc să reflecte preocuparea Centrului Eparhial, dar și a clerului și a credincioșilor, de a face din instituția bisericească un organism viu și dinamic, în scopul rezolvării tuturor problemelor bisericești și spre mântuirea lor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 472, Ultimul acces: 2020-07-01 06:44:32