Vaticanul are un canal propriu pe YouTube - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul are un canal propriu pe YouTube

[2009-01-24]
Vaticanul a lansat ieri un canal propriu pe YouTube ce va oferi clipuri video din activitatea Papei. Pentru moment canalul are patru limbi: italiană, engleză, spaniolă și germană. În fiecare zi ar urma să apară câte unu sau două clipuri la adresa YouTube.com/Vatican. Într-o alegere nu tocmai inspirată, clipurile video oferite de Vatican nu pot fi inserate în paginile altor situri.
Conform pr. Federico Lombardi, director al biroului de presă al Vaticanului, Sfântul Părinte este primul care sprijină această inițiativă. "Papa a fost informat personal despre proiectul nostru și l-a aprobat cu căldura sa obișnuită", a declarat el. "Pentru noi a fost o importantă motivare." "Proiectul este în lucru de mai bine de un an și jumătate", de când Radio Vatican și Centrul de Televiziune al Vaticanului au început să publice secvențe video și să le facă disponibile stațiilor TV și siturilor web. Pr. Lombardi a spus că agenția H2O News a oferit o importantă colaborare "la această răspândire a lumii comunicațiilor sociale catolice". De altfel pe canalul YouTube al Vaticanului apare o legătură spre H2O la "mai multe clipuri video despre Biserica Catolică din lumea întreagă".
Pr. Lombardi a susținut că oameni de pe tot globul "sunt interesați de mesajele și propunerile cu nivel înalt de autoritate morală - cum sunt cele ale Papei și în general ale Bisericii Catolice - pe temele majore din lumea de astăzi". "De aceea a fost ales YouTube ca o platformă potrivită pentru a fi prezenți pe internet, în unul dintre cele mai mari areopaguri ale comunicației de astăzi, și pentru a oferi un punct de referință demn de încredere". Pe lângă legătura spre H2O, canalul de pe YouTube face trimiteri spre situl Cetății Vaticanului, Radio Vatican și Centrului de Televiziune Vatican. "Lansarea acestui canal este desigur începutul unui drum. Cu colaborarea Google putem să spera la dezvoltări și îmbunătățiri în sectorul tehnic și al conținutului."
Noutățile de pe acest canal YouTube pot fi urmărite prin abonare, dar și prin RSS. În momentul redactării acestei știri erau 12 materiale disponibile și câteva mii de abonați (peste patru mii la canalul în limba engleză).

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 482, Ultimul acces: 2020-07-06 17:32:12