Ce poate face muzica? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ce poate face muzica?

[2009-01-24]
Eram împreună cu un grup de tineri la unul din Penitenciarele Moldave cu un program de sfârșit de an. Tinerii ofereau speranță și mângâiere prin cîntările intonate când, un băiat de 13-14 ani, deținut ce stătea lângă mine, mă trage de mânecă și mă întreabă:

- Mă lăsati să cânt și eu un cântec…? Promit că nu o să râdeți de mine…

Am profitat de o mică pauză în program și am invitat acel băiat lânga mine spunând că avem o surpriză. Și chiar a fost surpriză. Băiatul timid, a început să cânte:
Când se lasă umbra serii
Peste dealuri și câmpii..

A doua strofă a fost acompaniată în surdină de grupul nostru de tineri iar la a treia strofă au cântat toți. La final, cei prezenți au aplaudat curajul, vocea și mesajul transmis de acest tânăr. La sfârșitul programului l-am întrebat de unde știe această cântare. A început să plângă…

- Mai știu și altele…când eram mic, bunica mă lua la biserică și acolo, în vacanțe am învățat aceste cântece frumoase. Dar…nu am vrut să ascult nici de părinți, care nu mai sunt acum , nici de bunici nici de Dumnezeu și…uite unde am ajuns…

Ce poate face muzica?

Poate aveam 13 ani când tata m-a dus pentru prima dată la biserică. Nu am să uit nici odată acea după amiază- frumoasă. Era un program muzical…Am văzut cum un băiat cu o chitară și o fată se pregăteau să cânte. Muzica a fost pasiunea vieții mele ( deși…am rămas tot afon…)…

Doar o colibă
Aici jos îmi ajunge……a fost cântarea care m-a marcat pentru toata viața. Nu prea înțelegeam mare lucru la biserică dar, mergeam pentru muzică. Simteam că trăiesc, că am pentru ce trăi…Și prin versurile cântate, Dumnezeu încet încet a lucrat la inima mea.

Ce poate face muzica? Aș fi curios dacă aș cunoaște persoane în ale căror vieți Dumnezeu a lucrat prin muzică.

Și întrucât cred că Dumnezeu poate schimba inimi prin Cuvântul pus pe note, îndrăznesc să vă cer ajutorul în punerea pe roate a unui proiect. La Penitenciarul Iași vrem să facem un grup de fluierași. Tineri deținuți sunt destui, Dumnezeu a binecuvântat acest oraș cu oameni care știu dar care și vor să facă ceva în acest domeniu muzical cu deținuții. Nevoia este de instrumente. Dacă și dumneavoastră credeți că unele inimi pot fi atinse și motivate prin muzică și dacă vreți să întindeți o mână de ajutor, așteptăm oferta dumneavoastră la mail yo8cyn@yahoo.com sau tel. 0742 200350.

Si tot la Penitenciarul Iasi vrem să facem un atelier de ceramică. Avem un deținut care se pricepe dar, ne lipsește lutut de calitate și mai ales un cuptor. Dacă cineva are și nu mai folosește, dacă cineva știe cum se face un asemenea cuptor, orice informație în acest domeniu este binevenită. Domnul să răsplătească orice efort pe care îl faceți pentru El.

Mihai Enea, Director SUP Moldova

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 831, Ultimul acces: 2020-07-01 06:59:35