Sa ne rugam si sa lucram pentru unitatea crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să ne rugăm și să lucrăm pentru unitatea creștinilor

[2009-01-24]
În audiența generală de miercuri, 21 ianuarie 2009, desfășurată în Aula Paul al VI-lea, Papa Benedict al XVI-lea a reamintit faptul că duminica trecută a început Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, inspirată în acest an de cuvintele profetului Ezechiel: "Să fie una în mâna Ta". "Unitatea deplină, pentru care Domnul s-a rugat și pentru care toți discipolii săi trebuie să se străduiască neobosit, este legată de însăși viața și misiunea Bisericii în lume", a spus el. "De aceea este important ca toate comunitățile creștine să devină conștiente de nevoia urgentă de a lucra cu toate mijloacele posibile pentru a atinge acest mare obiectiv".

"Conștienți că unitatea este mai presus de toate un `dar` al Domnului", a continuat Papa Benedict al XVI-lea, "trebuie să fie implorată prin rugăciune neobosită și fidelă, eliberându-ne de propriile noastre griji și adresându-ne lui Isus. Aceasta este invitația pe care `Săptămâna` o adresează celor care cred în Cristos din toate Bisericile și comunitățile eclesiale. Să răspundem cu generozitate". Din cuvintele profetului Ezechiel este clar că "Domnul dorește ca întregul Său popor să meargă cu răbdare și perseverență spre țelul unității depline. Un astfel de angajament cere adeziune umilă și docilă la porunca Domnului, care îl binecuvântează și îl face rodnic". "Viziunea lui Ezechiel are o semnificație deosebită pentru întreaga mișcare ecumenică, deoarece evidențiază nevoia vitală de autentică reînnoire interioară în toți membrii Poporului lui Dumnezeu, o reînnoire pe care doar Dumnezeu o poate realiza".

"Această Săptămână de Rugăciune pentru unitate devine astfel, pentru noi toți, un stimul la un schimb sincer de idei, la o tot mai umilă acceptare a Cuvântului lui Dumnezeu și la o tot mai profundă credință". "Această săptămână", a adăugat Sfântul Părinte, "este de asemenea o ocazie bună pentru a-i mulțumi Domnului" pentru "întâlnirile, dialogul și gesturile fraterne pe care ne-a permis să le realizăm". În acest context, Papa a amintit cele trei întâlniri cu Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, și participarea acestuia la Sinodul pe tema Cuvântului lui Dumnezeu desfășurat în Vatican în octombrie 2008. El a vorbit de asemenea despre participarea sa "la durerea Patriarhiei de Moscova pentru decesul iubitului nostru frate în Cristos, Sanctitatea Sa Patriarhul Alexei al II-lea. Rămân în comuniune de rugăciune cu acești frați ai noștri, în timp ce se pregătesc să aleagă un nou Patriarh al marii și venerabilei lor Bisericii Ortodoxe".

"Am avut de asemenea ocazia să mă întâlnesc cu reprezentanți ai diferitelor comunități creștine din Apus, împreună cu care continui să analizez importanta mărturie pe care creștinii trebuie să o dea astăzi, ... într-o lume tot mai divizată și confruntată cu atât de multe provocări culturale, sociale, economice și etice". În acest An Paulin, a spus Papa Benedict al XVI-lea, "să ne însușim dorința Sf. Paul", deoarece sfântul "și-a cheltuit viața în întregime pentru Unicul Domn și pentru unitatea Trupului Său mistic, și cu martiriul lui a dat mărturia supremă de fidelitate și iubire pentru Cristos".

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 397, Ultimul acces: 2020-05-28 14:58:24