Popii, pasaportul biometric si Apocalipsa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Popii, pașaportul biometric și Apocalipsa

[2009-01-24]
Autor: Paul Rogojinaru

Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, a reușit să supună unor dezbateri publice Apocalipsa de după cipurile din pașapoarte. Teama de cipurile apocaliptice a explodat online. Chiar și în Biserică s-au format curente de opinie pro și contra. Ieri, dezbatere publică: preoți, teologi, polițiști și ziariști creștini.

Monahul Filoteu Bălan, trimis al starețului Iustin Pârvu, ascultă pios explicațiile laice despre microcipurile din pașapoartele care vor intra în vigoare anul acestap

La inițiativa Asociației Ziariștilor și Editorilor Creștini, ca urmare a unui comunicat al părintelui Iustin Pârvu (90 de ani), de la Mănăstirea Petru Vodă, județul Neamț, a avut loc o dezbatere publică, la Sala Radio, pe tema introducerii pașapoartelor biometrice și a cipurilor personale.

Au dezbătut: profesorii teologi Ștefan Buchiu și Constantin Coman, monahul Filoteu Bălan, sociologul Dan Dungaciu și doi comisari-șefi de poliție. Bașca reprezentanții ziariștilor și editorilor greștini. O problemă națională!

„Luptați până la capăt!“

Pentru occidentali, pașapoartele biometrice nu sunt nimic altceva decât un instrument de luptă împotriva terorismului. Pentru noi, astfel de pașapoarte sunt o creație diavolească. Necuratul și-a băgat coada-n ele de bare de identitate și a mâzgălit numerele de înmatriculare a răului absolut: 666.

Ca un balaur amețit de mirosul începutului de criză economică, opinia publică creștină încă moțăia. A trebuit, însă, să vină biciul de foc al părintelui Pârvu, prin intermediul internetului, printr-un comunicat postat pe net acum o săptămână, ca o chemare la cruciadă: „Este vremea muceniciei! Luptați până la capăt! Nu vă temeți!”

Ce a urmat a fost o adevărată nebunie. Stârnită, conștiința publică a explodat. „Nu credeam că voi trăi să văd și eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice... Aceste capcane ale vrăjmașului, a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul fiarei – 666... Vă cer, așadar, să cereți autorităților române să abroge legile care permit îndosarierea și urmărirea electronică a creștinilor, renunțarea la libertatea cu care ne-am născut“, este scris în comunicat.

Bulversați de tonul inchizitorial al comunicatului, „creștinii de forum“ s-au apucat să încropească petiții online în ideea abrogării legii. Cam 80 la sută dintre cei prezenți la dezbatere erau preoți și restul ziariști. La prezidiu erau monahul Filoteu Bălan de la Mănăstirea Petru Vod㠖 reprezentantul părintelui Pârvu, un sociolog și doi preoți.

Comisarii au pus cipul pe masă

Comisarul trimis de Poliție ca specialist în documente a adus obiectul discordiei: pașaportul cu microcip. Ca în povestea cosorului lui Moceanu începe să citească ce scrie pe fiecare pagină. Câțiva din sală își scot pașapoartele și urmăresc dacă ce spune comisarul se regăsește și la ei.

Se precizează că microcipul are o structură de radio frecvență, că prezintă o bună securitate, integritate și confidențialitate a datelor, că are o antenă care intră pe frecvența controlorului de pașapoarte și că cipul se activează numai de la o distanță de sub 10 centimetri de cititor și poate fi citit doar când pașaportul este deschis.

Întrebați despre Apocalipsă, comisarii refuză să comenteze, pe motiv că nu este specialitatea domniilor lor și că nu sunt abilitați să vorbească despre asta.

„Părintele m-a pus să postez pe net”

Monahul Filoteu a fost reprezentantul și vocea părintelui Iustin Pârvu. „Am fost de față, fix acum o săptămână, când părintele mi-a pus manuscrisul în mână și m-a pus să-l postez pe net. A fost o greșeală asta, deoarece alți mari părinți s-au sesizat și au devenit reticenți la actul părintelui Pârvu. Ba, unii, chiar au spus – iată, a înnebunit Pârvu. Acest apel nu este nimic altceva decât o chemare la trezire“.

Monahul nu comentează în niciun fel comunicatul părintelui Iustin, abia pomenește de implicațiile apocaliptice ale cifrei 666, iar în ceea ce privește apropierea Apocalipsei preferă să se rezume strict la textul biblic, fără a avea comentarii personale.

Părintele profesor teolog Ștefan Buchiu începe metaforic: „Chiar azi-dimineață am citit pe părintele Stăniloaie care spunea că Apocalipsa este departe de Duhul Ortodoxiei. Încă, începând cu secolul 19, Apocalipsa s-a vestit de mai multe ori. A venit? N-a venit...“. Și Sfinția sa și celălalt preot Constantin Coman fac front comun în ideea că gândul spre Dumnezeu și credință nu pot fi știrbite de tehnică și nici nu există o conspirație a microcipurilor.

Cazuri din sânul Bisericii, nesupuse vreodată dezbaterilor publice

Preacurvia. Cel mai recent caz în care un reprezentant al Bisericii a fost implicat este cel al preotului Florin Ciutoiu, de la Biserica Sfântul Andrei din Cernavodă. Acesta a fost văzut într-o înregistrare postată pe internet când întreținea raporturi sexuale cu o femeie.

Homosexualitatea. Au fost cazuri în care reperzentanți ai Bisericii au fost subiectul unor astfel de scandaluri. Cel mai recent este cel în care un preot din Stoilești-Vâlcea, Florin Darius Matei, a mărturisit că a avut relații intime cu starețul schitului Trivale din Pitești , Gherasim Nicuț.

Corupția. Unul dintre cazurile recente și de anvergură este cel al preotului Laurențiu Floroiu din Vedea-Argeș. Fața bisericească a fost implicată în scandalul permiselor, având rolul de intermediar de clienți pentru polițiștii șpăgari. Acum este arestat preventiv.

Nu credeam că voi trăi să văd și eu începutul acestor vremuri apocaliptice

Iustin Pârvu, stareț al Mănăstirii Petru Vodă

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 520, Ultimul acces: 2020-07-01 07:39:27