Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Papa, cetatean de onoare al orasului Mariazell
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa, cetățean de onoare al orașului Mariazell

[2009-01-22]
Ieri la amiază, printr-o scurtă ceremonie desfășurată într-o sală de lângă Aula Paul al VI-lea, Papa Benedict al XVI-lea a fost numit cetățean de onoare al orașului austriac Mariazell, localitate unde se află unul dintre cele mai importante sanctuare mariane din Europa. Printre cei prezenți la ceremonie, desfășurată după audiența generală, s-au aflat Helmut Pertl, primarul orașului; Episcopul Egon Kapellari de Graz-Seckau și pr. Karl Schauer O.S.B., rectorul Sanctuarului de la Mariazell.
În alocuțiunea sa, Sfântul Părinte și-a exprimat bucuria "de a fi cetățean al Mariazell și de a putea să trăiesc atât de aproape de Maica lui Dumnezeu". Amintim că Papa a vizitat orașul în septembrie 2007. "Mariazell este mult mai mult decât un `loc`. El reprezintă istori a vie a unui pelerinaj de credință și rugăciune ce se întinde peste secole", în care "se află un răspuns adevărat: [...] că Dumnezeu există și că, prin Mama Sa, El dorește să rămână aproape de noi. [...] Din acest motiv sunt bucuros să fiu acasă în inima mea și acum, să zicem așa, și prin lege, în Mariazell."
După ce a subliniat că Fecioara Maria de la Mariazell "are nume atât de impresionante precum `Magna Mater Austriae`, `Domina Magna Hungarorum`, `Magna Mater gentium slavorum`", Papa Benedict al XVI-lea a explicat că Fecioara "este mai presus de toate `Magna Mater` dar măreția ei este evidentă tocmai în faptul că se adresează celor mici, că este prezentă pentru ei, că putem să ne îndreptăm către ea în orice moment."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 651, Ultimul acces: 2019-08-23 16:36:42