Iures - o rara avis la Trinitas TV - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Iureș - o rara avis la Trinitas TV

[2009-01-22]
Alin Ionescu

Nu fac parte din publicul-țintă al postului de televiziune Trinitas și motivele sunt destul de multe. Sintetizându-le, pot să spun că eu aș fi simțit nevoia să văd acolo mai degrabă intelectuali creștini decât preoți, mai degrabă dezbatere vie decât îngânarea pe ton evlavios a dogmelor, mai ales emisiuni speciale dedicate activității sociale a Bisericii și reportaje din lumea pastorală reală decât slujbe transmise în direct și o să mă opresc aici convins fiind că ați prins ideea. În orice caz, sentimentul meu e că deschiderea către media a patriarhului Daniel înseamnă mai degrabă hotărârea de a folosi mijloacele de informare ale secolului XXI în scopul închiderii și mai accentuate a Bisericii în sfera celor mistico-administrative și nu, așa cum părea, un simptom al deschiderii către societate.

Deocamdată, Trinitas TV e un bloc monolitic de enoriași din diverse domenii de activitate care vin în studio pentru a vorbi în termeni aproape propagandistici despre Biserică.

Săptămâna trecută însă, am nimerit întâmplător peste o discuție între un preot tânăr, al cărui nume nu l-am reținut, îmi cer scuze, și domnul Marcel Iureș. Printre întrebările stângace ale unui moderator lipsit de cultură teatrală s-a încropit o discuție interesantă, vie, care a scos la suprafață un Marcel Iureș sclipind de o spiritualitate delicată și modestă. Mi-ar plăcea să văd mai des astfel de dialoguri în care invitatul din studio reușește să exprime sinele său adânc creștin altfel decât dând de înțeles că prezența sa acolo e o garanție a credinței sale, a respectării neabătute a dogmelor, a faptului că experiențele sale de viață sunt legate intrinsec de viața Bisericii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 699, Ultimul acces: 2020-01-25 21:02:08