Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Iures - o rara avis la Trinitas TV
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iureș - o rara avis la Trinitas TV

[2009-01-22]
Alin Ionescu

Nu fac parte din publicul-țintă al postului de televiziune Trinitas și motivele sunt destul de multe. Sintetizându-le, pot să spun că eu aș fi simțit nevoia să văd acolo mai degrabă intelectuali creștini decât preoți, mai degrabă dezbatere vie decât îngânarea pe ton evlavios a dogmelor, mai ales emisiuni speciale dedicate activității sociale a Bisericii și reportaje din lumea pastorală reală decât slujbe transmise în direct și o să mă opresc aici convins fiind că ați prins ideea. În orice caz, sentimentul meu e că deschiderea către media a patriarhului Daniel înseamnă mai degrabă hotărârea de a folosi mijloacele de informare ale secolului XXI în scopul închiderii și mai accentuate a Bisericii în sfera celor mistico-administrative și nu, așa cum părea, un simptom al deschiderii către societate.

Deocamdată, Trinitas TV e un bloc monolitic de enoriași din diverse domenii de activitate care vin în studio pentru a vorbi în termeni aproape propagandistici despre Biserică.

Săptămâna trecută însă, am nimerit întâmplător peste o discuție între un preot tânăr, al cărui nume nu l-am reținut, îmi cer scuze, și domnul Marcel Iureș. Printre întrebările stângace ale unui moderator lipsit de cultură teatrală s-a încropit o discuție interesantă, vie, care a scos la suprafață un Marcel Iureș sclipind de o spiritualitate delicată și modestă. Mi-ar plăcea să văd mai des astfel de dialoguri în care invitatul din studio reușește să exprime sinele său adânc creștin altfel decât dând de înțeles că prezența sa acolo e o garanție a credinței sale, a respectării neabătute a dogmelor, a faptului că experiențele sale de viață sunt legate intrinsec de viața Bisericii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 649, Ultimul acces: 2019-08-25 10:15:42