Secta hollywoodiana doreste sa se extinda in Columbia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Secta hollywoodiană dorește să se extindă în Columbia

[2009-01-20]
Biserica Scientologică, ce are numeroși membri printre vedetele de la Hollywood (John Travolta, Kirstie Alley, Tom Cruise ș.a.), caută să se extindă și în orașe columbiene precum Bogota, Cali și Medellin. Conform cotidianului 'El Tiempo', în Medellin secta operează de patru ani în casa lui Jairo Alonso Ramirez, un inginer care și-a părăsit locul de muncă pentru a deveni liderul templului. Publicația spune că Ramirez speră să extindă templul scientologic din Medellin și în alte părți ale țării.
'Cheia este auto-determinarea, ca omul să decidă singur asupra propriei lui vieți', a declarat Ramirez despre scientologie, informând apoi că la 'templul' său se oferă cursuri despre creșterea copiilor, relații umane, căsătorie și combaterea stresului. În fiec are zi se întâlnește cu aproximativ 300 de persoane, costul unei întâlniri fiind de 60 de dolari pe persoană. Scientologia este prezentată ca o 'știință exactă a gândirii care merge invariabil mereu, spre deosebire de vindecările credinței sau terapiile tradiționale'. Secta mai susține că scientologia este 'singura cale spre Sănătatea omenirii'. Membrii sunt recrutați prin cursuri și teste gratuite. Urmează apoi sesiuni de depășire a problemelor spirituale și fizice. Majoritatea membrilor sfârșesc dependenți psihologic și angajați financiar față de sectă.
Biserica Scientologică a fost fondată în 1954 de adepții americanului Ronald L. Hubbard, autor de literatură științifico-fantastică. Titulatura de Biserică este contestată, pentru mulți fiind de fapt vorba de o afacere (de fapt în unele țări așa și este legalizată, ca afacere). În 1979, câțiva membri ai acestei Biserici au fost condamnați pentru activități ilegale, inclusiv cel mai mare furt de documente guve rnamentale din istoria SUA.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1268, Ultimul acces: 2022-11-29 14:16:55