Atacuri impotriva Nuntiaturii Apostolice din Venezuela - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atacuri împotriva Nunțiaturii Apostolice din Venezuela

[2009-01-21]
Grupul terorist cunoscut ca "La Piedrita" a lansat șase canistre cu gaz lacrimogen în interiorul Nunțiaturii Apostolice din Venezuela, profitând de lipsa securității pe care în mod normal guvernul țării este obligat să o asigure. Ultimul atac este de fapt al șaselea care are ca țintă Nunțiatura din Venezuela. Conform unei publicației catolice din această țară, membrii "La Piedrita" (Mica Piatră) au aruncat în Nunțiatură și manifeste în sprijinul guvernului Chavez.
Oficialii au declarat că nu au existat răni grave sau pagube produse de atacuri. "Clădirea este înconjurată de o grădină mare și aceasta ne protejează pe cei care locuim aici", a declarat o călugăriță de la Nunțiatură. Avocatul Tamara Suju a declarat că manifestele aruncate în Nunțiatură conțin insulte împotriva Arhiepiscopului Ubaldo Santana, președintele Conferinței Episcopale din Venezuela, și împotriva Cardinalului Jorge Uros a Savino of Caracas, ambii acuzați că ar profita de credința oamenilor. După Suju atacurile sunt parte a unei "escaladări a violenței împotriva aspectelor democratice din Venezuela", guvernul Chavez "spălându-se pe mâini spunând că `La Piedrita` este un grup asupra căruia nu are control".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 584, Ultimul acces: 2019-08-19 13:56:11