Papa i-a trimis o telegrama presedintelui Obama - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa i-a trimis o telegramă președintelui Obama

[2009-01-20]
Papa Benedict al XVI-lea a trimis o telegramă noului președinte al Statelor Unite, Barack Obama, exprimând speranța sa ca națiunea americană să își descopere moștenirea de valori spirituale și de principii etice. Sfântul Părinte a transmis urările sale celui de-al 44-lea președinte cu ocazia inaugurării, care a avut loc chiar astăzi, asigurându-l de 'rugăciunile mele ca Atotputernicul Dumnezeu să vă dea înțelepciunea și tăria exercitării înaltelor Dvs responsabilități'.
Textul telegramei, în limba engleză și semnat de Suveranul Pontif, a fost dat publicității de Vatican. Citim în mesaj: 'Fie ca sub conducerea Dvs poporul american să continue să își găsească în impresionanta moștenire religioasă și politică valorile spirituale și principiile etice de care este nev oie pentru cooperarea spre zidirea unei societăți cu adevărat drepte și libere, marcate de respectul pentru demnitatea, egalitatea și drepturile fiecărui membru, în special a săracilor, a celor marginalizați și a celor care nu au voce.'
Pontiful și-a exprimat speranța că 'într-o vreme în care atâția dintre frații și surorile din lumea întreagă tânjesc după eliberarea de sub povara sărăciei, foametei și violenței, mă rog ca Dvs să fiți ferm în hotărârea de a promova înțelegerea, cooperarea și pacea între națiuni, pentru ca toate să poată să participe la banchetul vieții pe care Dumnezeu îl oferă întregii familii umane'. Papa încheie mesajul invocând binecuvântări aducătoare de 'bucurie și pace' asupra familiei președintelui și poporului american.
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1441, Ultimul acces: 2023-09-22 08:47:13