Vizite chiriarhale in protopopiatul Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizite chiriarhale în protopopiatul Caransebeș

[2009-01-19]
 În duminica a XXIX a după Rusalii, 18 ianuarie a.c, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit Sf. Liturghie și a împărtășit cuvântul de învățătură credincioșilor din parohia Feneș, protopopiatul Caransebeș.
Preasfinția Sa le-a vorbit celor de față despre recunoștința pe care creștinul autentic trebuie să o aibă în primul rând față de Creatorul, Mântuitorul și Sfințitorul său, dar și față de semenii săi. În încheierea cuvântului său, Ierarhul și-a exprimat bucuria de a se ruga alături de credincioșii din parohia Feneș, această slujire chiriarhală fiind și prima vizită a Preasfinției Sale în această parohie.
În după amiaza aceleiași zile Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului a vizitat schitul „Sf. Nectarie Taumaturgul”- Feneș, unde a cercetat obștea monahală a schitului și a dispus planul ansamblului monahal, aflat în curs de amenajare.
Apoi, Preasfințitul Lucian al Caransebeșului a săvârșit slujba Vecerniei la parohia Armeniș din cadrul aceluiași protopopiat, unde, după ce a împărtășit credincioșilor prezenți cuvântul de învățătură și i-a binecuvântat pe toți prin ungerea cu untdelemn sfințit, a cercetat stadiul lucrărilor de restaurare a bisericii parohiale, lucrări aflate în procesul de finalizare. Ierarhul a programat la propunerea părintelui paroh și a consiliului parohial data săvârșirii slujbei de resfințire a bisericii, eveniment așteptat cu multă dragoste și evlavie de credincioșii din Armeniș.

Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1520, Ultimul acces: 2024-05-17 15:14:39