Participare ecumenica la slujba Vecerniei de la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Participare ecumenică la slujba Vecerniei de la Catedrala Patriarhală

[2009-01-19]
 La slujba Vecerniei săvârșită astăzi, 19 ianuarie 2009, la Catedrala patriarhală, au participat și reprezentanți ai altor confesiuni creștine. Evenimentul face parte din seria manifestărilor prin care, la nivelul Patriarhiei Române, se marchează în aceste zile Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină. La finalul slujbei, Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și reprezentanții Bisericii Catolice, Bisericii Armene și ai altor confesiuni creștine au ținut un cuvânt de învățătură.

În fiecare an în a treia săptămână din luna ianuarie, Bisericile creștine din întreaga lume organizează Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină. În ceea ce privește prezența la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creștine, ortodocșii români doar vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică. Mâine, în București, rugăciunea ecumenică va avea loc la Biserica Armeană.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 674, Ultimul acces: 2020-05-30 10:18:25