Lipsa Papei resimtita in Mexic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lipsa Papei resimțită în Mexic

[2009-01-18]
Absența Papei Benedict al XVI-lea a fost puternic resimțită la a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor, încheiată astăzi la Ciudad de Mexico, a declarat președintele națiunii. Felipe Calderon a făcut cunoscut acest sentiment sâmbătă Cardinalului Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Vaticanului și reprezentantul papal la evenimentul internațional. Cei doi s-au întâlnit la reședința oficială a președintelui, cunoscută ca Los Pinos.
Calderon l-a asigurat pe Cardinalul Bertone că Pontiful va fi primit cu brațele deschise dacă va veni să viziteze națiunea și că "i-am simțit mult lipsa" în timpul întâlnirii familiilor. Un comunicat de presă al președinției informează faptul că președintele Calderon "a confirmat importanța pe care Mexicul o acordă relațiilor cu Sfântul Scaun" și că secretarul de stat "a transmis un salut personal din partea Papei Benedict al XVI-lea către întreg Mexicul", precum și stima sa pentru această țară.
Comunicatul mai adaugă faptul că cei doi au vorbit despre teme de o importanță specială pentru Mexic și Sfântul Scaun, precum "reforma Națiunilor Unite, lupta împotriva sărăciei, respectarea drepturilor omului și apărarea migranților și familiilor lor".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1566, Ultimul acces: 2024-05-19 14:43:35