Intalnirea Mondiala a Familiilor din 2012 la Milano - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea Mondială a Familiilor din 2012 la Milano

[2009-01-18]
La încheierea celei de-a VI-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, din Ciudad de Mexico, Papa Benedict al XVI-lea a anunțat locul întâlnirii viitoare: Milano, Italia. Sfântul Părinte a făcut acest fapt cunoscut astăzi, după Liturghia de încheiere din Bazilica Sfintei Fecioare de Guadalupe. Ediția a VII-a urmează să aibă ca temă "Familia, munca și celebrarea". Vorbind în spaniolă, Papa i-a mulțumit Cardinalului Dionigi Tettamanzi, Arhiepiscop de Milano, pentru "amabilitatea sa în acceptarea acestui important angajament".
După mesajul Sfântului Părinte, Cardinalul Ennio Antonelli, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a anunțat că întâlnirea va avea loc în primăvara anului 2012. Evenimentul va avea loc în contextul pregătirilor ecleziale și civile pentru aniversarea a 1700 de ani de la Edictul din Milano, care a fost dat de Împărații Constantin și Licinius Augustus în anul 313. Cardinalul Antonelli a spus că celebrarea, care a marcat acordarea libertății religioase în Imperiul Roman, va fi o ocazie de promovare a dialogului interreligios și a libertății religioase.
Cardinalul a amintit că Milano va fi și gazda World Expo 2015, ce va avea ca temă "Hrănirea planetei, energie pentru viață". "Cu voia lui Dumnezeu, ne vom vedea la Milano", a adăugat prelatul. Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care a inițiat Întâlnirile Mondiale ale Familiilor cu ediția de la Roma din 1994, când ONU celebra Anul Internațional al Familiei. Au urmat întâlniri în Rio de Janiero (1997), Roma (2000), Manila (2003), Valencia (2006) și Ciudad de Mexico (2009).

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 658, Ultimul acces: 2020-05-24 21:11:19