Un canal pe YouTube pentru Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un canal pe YouTube pentru Papa

[2009-01-19]
Google, cea mai cunoscută companie ce operează cu internetul și pe internet, va face echipă cu Centrul de Televiziune al Vaticanului, precum și cu Radio Vatican, pentru crearea unui canal YouTube dedicat Papei Benedict al XVI-lea. Conform comunicatului de presă al Vaticanului, pe acest canal vor fi publicate secvențe video din discursurile Sfântului Părinte.
Detaliile vor fi anunțate vineri, în contextul publicării mesajului Papei Benedict al XVI-lea pentru cea de-a 43-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale. Sâmbătă va fi sărbătoarea Sf. Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor. Tema pentru ZMCS din acest an, ce se va celebra la 31 mai, este "Noile tehnologii, noile relații: promovarea unei culturi a respectului, dialogului și prieteniei". Henrique de Castro, director cu soluțiile media la Google, va fi prezent la conferință pentru a anunța inițiativa colaborării cu Vaticanul. Va fi prezent și Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, Mons. Paul Tighe, secretarul dicasterului, și pr. iezuit Federico Lombardi, director al Radio Vatican, al Centrului de Televiziune al Vaticanului și al Biroului de Presă al Vaticanului.
Deschiderea de canale particulare pe YouTube nu este în sine un lucru extraordinar, fiind accesibil oricui dorește. Canalul va conține apoi clipurile video încărcate de respectivul utilizator (limitate la 10 minute). Dincolo de aceste canale personale există diverse canale oficiale, ale unor case de înregistrări, ale unor soliști sau formații muzicale, ale unor asociații sau personalități. Casa Regală britanică are de mult timp un canal YouTube oficial unde sunt publicate materiale de arhivă și materiale noi. Casa Albă are de asemenea un canal propriu ce publică printre altele intervențiile săptămânale ale președintelui Obama. Noutatea mare va fi în fapt deschiderea Vaticanului pentru a pune la dispoziție online, într-o comunitate absolut uriașă, secvențe video din activitatea Sfântul Părinte. Deja astfel de clipuri se găsesc de mulți ani, dar începând de vineri ele vor veni dintr-o sursă oficială, într-o calitate video mai bună și într-un ritm, se poate bănui, mai constant.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 629, Ultimul acces: 2020-05-24 21:11:00