Cinstirea Sfantului Grigorie de Nyssa, in eparhia Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cinstirea Sfântului Grigorie de Nyssa, în eparhia Dunării de Jos

[2009-01-15]
 Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din data de 29 octombrie 2008, luată la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de a dedica anul 2009 comemorării și omagierii Sfântului Vasile cel Mare și a tuturor Sfinților Capadocieni, s-a bucurat de o mare apreciere atât în rândul clerului, cât și a credincioșilor Eparhiei Dunării de Jos.
O primă întâlnire cu elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ap. Andrei“ din Galați a avut loc în data de 8 ianuarie a.c., în capela seminarului. În decursul acestei întâlniri Preasfințitul Casian a binecuvântat elevii cu prilejul începerii unui nou an calendaristic și apoi a anticipat sărbătoarea Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele mai mic al Sfântului Vasile cel Mare și unul dintre cei mai importanți Sfinți Părinți Capadocieni, lansând elevilor provocarea de a citi din vasta operă a acestuia și de a nota ceea ce li s-a părut semnificativ în urma lecturării.
Pe data de 9 ianuarie a.c. ierarhul locului a oficiat în același sfânt lăcaș slujba Litiei, în cadrul Vecerniei în cinstea marelui părinte, ocazie cu care a adresat elevilor seminariști un cuvânt de învățătură în care a subliniat principalele aspecte din viața și învățătura marelui teolog.
În ziua următoare, seminariștii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe Întâistătătorul eparhiei, care a adresat și un cuvânt de învățătură elevilor prezenți. S-a continuat apoi cu simpozionul dedicat Sfântului Grigorie de Nyssa, activitate desfășurată în sala de conferințe a Seminarului, care s-a bucurat de prezența chiriarhului Episcopiei Dunării de Jos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1449, Ultimul acces: 2024-04-19 12:23:56