Manifestare dedicata poetului Mihai Eminescu la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Manifestare dedicată poetului Mihai Eminescu la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebeș

[2009-01-15]
 Ca în fiecare an, Seminarul Teologic- Liceal Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din municipiul Caransebeș, la data de 15 ianuarie a.c., a omagiat ziua de naștere a poetului național, Mihai Eminescu.
Manifestările din anul 2008 s-au petrecut sub tematica versului clasicizant - „Nu credeam să-nvăț a muri vrodat㔠- și a impactului primei teze de doctorat în eminescianistică din anul 1859 a tânărului Elie Cristea, viitorul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Anul acesta, manifestările s-au petrecut în cadrul restrâns al incintei Seminarului Teologic din Caransebeș.
Programul a fost inițiat de către părintele profesor Pătruț-Nicolae Bănaduc și coordonat alături de elevii claselor a XI-a și a XII-a, sub genericul „MIHAI EMINESCU: CAPADOCIANUL COMPLEX AL CULTURII ROMÂNE”.
S-au recitat poezii de inspirație religioasă ale poetului, s-au lecturat fragmente din proza și epistolarul eminescian, care invită sufletul la meditație, reculegere și rugăciune. În finalul acestei posibile „lecții” sau a „întâlnirii cu Eminescu”, au avut loc rodnice dezbateri cu privire la actualitatea operei eminesciene și a însușirii din punct de vedere educațional-cultural a bogăției spirituale izvorâtă din gândirea și limbajul poetului nostru.

Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 611, Ultimul acces: 2020-01-24 10:57:16