Cardinalul George lauda ecumenismul practicat de pr. Neuhaus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul George laudă ecumenismul practicat de pr. Neuhaus

[2009-01-14]
Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, Cardinalul Francis George de Chicago, a dat publicității o scrisoare în care omagiază eforturile pr. Richard John Neuhaus din plan ecumenic. Pr. Neuhaus a fost un cunoscut teolog luteran convertit la catolicism în 1990. A fondat publicația "First Things", fiind cunoscut ca un avocat al locului religiei în dezbaterile publice. A murit la 8 ianuarie, la 72 de ani.
Cardinalul George scrie în mesajul amintit: "Mulți sunt recunoscători pentru slujirea adusă de pr. Richard John Neuhaus întregii Biserici, în special prin contribuțiile sale din cadrul Institutului pentru Religie și Viață Publică. A fost un preot exemplar și un prieten personal. Așa după cum au arătat-o mărturiile unor persoane de credințe diferite, lucrarea pr. Neuhaus în aria ecumenismului a fost apreciată de cei care consideră importantă lucrarea împreună pentru binele comun al națiunii noastre. El a avut capacitatea de a intra într-un dialog onest din punct de vedere intelectual, respectând pe deplin fiecare persoană în timp ce rămânea fidel propriei lui credințe. Îi vom simți lipsa pr. Neuhaus. Viața și opera sa sunt un mare dar pentru Biserică și pentru țara pe care a iubit-o atât de mult."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 634, Ultimul acces: 2019-10-17 16:53:18