Lideri civili si religiosi la deschiderea IMF - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lideri civili și religioși la deschiderea ÎMF

[2009-01-14]
Autoritățile civile și religioase au făcut astăzi front comun în susținerea faptului că familia reprezintă baza identității persoanei și societății, în contextul deschiderii celei de-a VI-a Întâlniri Mondiale a Familiilor (ÎMF). La deschidere au participat aproximativ 10.000 de persoane, printre care și președintele țării, Felipe Calderon, care a subliniat că dacă se dorește o mai mare securitate personală și eliberarea de sub droguri - descrisă ca sclavia secolului XXI - este nevoie de întărirea familiei. Analizând lupta împotriva drogurilor, Calderon a subliniat faptul că mulți dintre cei care consumă droguri sau practică violența vin din familii disfuncționale.
Cardinalul Ennio Antonelli, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a spus la rândul său participanților de pe cele cinci continente: "Suntem mulți și una în Cristos și Duhul Sfânt. [...] Reprezentăm diferite popoare și culturi ale Poporului lui Dumnezeu; familiile catolice din Biserică și din societatea civilă sunt aici." Cardinalul Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop de Ciudad de Mexico și gazda ÎMF, a vorbit despre diferitele atacuri îndreptate împotriva familiei dar a asigurat că "familia continuă să fie un pilon pentru societate. [...] Mexicul și-a deschis porțile către lume. Mexicul, țara unde Preasfânta Maria de Guadalupe i-a apărut Sfântului Juan Diego, este familia voastră."
Președintele Conferinței Episcopale Mexicane, Episcopul Carlos Aguiar Retes, a reafirmat că familia ține de patrimoniul omenirii și că este o școală a credinței. A avertizat despre pericolele relativismului etic, sărăciei și legilor contrare familiei. A făcut un apel special la o conștientizare și la un angajament mai mare în sprijinul familiei și societății. Inaugurarea celei de-a VI-a Întâlniri Mondiale a Familiilor a fost transmisă de peste 500 de jurnaliști din întreaga lumii. În timpul inaugurării, Calderon i-a transmis următorul mesaj Papei Beneidct: "Vă așteptăm în Mexic cu brațele deschise".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 590, Ultimul acces: 2019-10-13 16:14:09