40 de zile de la trecerea la cele vesnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei

[2009-01-14]
 Ieri, 13 ianuarie a.c., în toate bisericile aparținând Patriarhiei Moscovei din cuprinsul Rusiei și din străinătate a fost săvârșită slujba parastasului la împlinirea celor 40 de zile de la mutarea la Domnul a Preafericitului Părinte Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei.
În catedrala cu hramul „Botezul Domnului” din Elohovo, unde a fost înmormântat fostul patriarh, a fost săvârșită Sfânta Liturghie urmată de slujba parastasului, avându-l ca protos pe Înaltpreasfințitul Părinte Chiril, Locțiitor al Tronului Patriarhal al Bisericii Ortodoxe Ruse și Mitropolit de Smolensk și Kaliningrad.
Menționăm faptul că la slujba parastasului au participat inclusiv președintele Rusiei, dl. Dimitri Medvedev, ca și dl. Vladimir Putin, primul-ministru al Rusiei, care au fost întâmpinați la intrarea în catedrală de către Înaltpreasfințitul Părinte Chiril. Vizibil emoționați de personalitatea fostului patriarh al Moscovei, cei doi demnitari au depus câte un buchet de flori albe pe mormântul acestuia, prilej cu care au avut câteva momente de reculegere.
Pe data de 27-28 ianuarie, odată cu convocarea întregii ierarhii a Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhia Moscovei va alege succesorul patriarhului Alexei al II-lea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 568, Ultimul acces: 2019-10-22 20:55:58