Existenta lui Dumnezeu disputata pe autobuze - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Existența lui Dumnezeu disputată pe autobuze

[2009-01-14]
Ateiștii italieni, mergând pe urmele ateiștilor din Marea Britanie și din Spania, au anunțat luni că vor lansa o campanie publică începând din 4 februarie pe două autobuze din transportul în comun din Genova, cu sponsorizarea Uniunii Ateiștilor Raționaliști și a Agnosticilor din Italia.
'Campania noastră este o provocare lansată de ateiștii din regiunea Bagnasco', a declarat secretarul Uniunii, Raffaele Carcano, referindu-se la faptul că Arhiepiscopul de Genova, Cardinalul Angelo Bagnasco, este și președintele Conferinței Episcopale Italiene. Sloganul campaniei va fi: 'Vestea proastă este că Dumnezeu nu există. Vestea bună este că nu aveți nevoie de el.' Oficialii Arhidiecezei nu sunt prea alarmați de campanie. 'Aceasta este o campanie ce nu duce nicăieri. Unele metode promovează dialogul, al tele încurajează intoleranța, iar opoziția directă este întotdeauna o manifestare a intoleranței, a declarat Gianfranco Calabrese, directorul biroului de evanghelizare al Arhidiecezei de Genova.
În sens invers organizația E-Cristians din Spania a decis să pună mesaje creștine pe autobuze din Barcelona. Organizația 'laudă ideea aducerii dezbaterii despre Dumnezeu în spațiul public, și în acest sens dorim să ne aducem propria contribuție. Din acest motiv începem o primă campanie pe autobuzele din Barcelona și lucrăm actualmente cu agenția responsabilă de reclame.' Pentru începerea campaniei este nevoie de opt mii de dolari. Dacă va prinde, campania va fi extinsă și în alte orașe.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 665, Ultimul acces: 2020-01-22 21:17:15