Presedintele Bush declara Ziua Libertatii Religioase - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Președintele Bush declară Ziua Libertății Religioase

[2009-01-14]
I-a mai rămas mai puțin de o săptămână din mandatul prezidențial, dar aceasta nu l-a oprit pe președintele Bush să declarare ziua de 16 ianuarie ca Ziua Libertății Religioase, o zi în care să se celebreze în Statele Unite ale Americii "moștenirea libertății religioase". După ce subliniază că "libertatea religioasă este temelia unei societăți sănătoase și promițătoare", președintele explică faptul că în Ziua Libertății Religioase "noi recunoaștem importanța articolului 1768 din Statutul Virginiei privind Libertatea Religioasă" precum și "primele libertăți înscrise în Legea Drepturilor din Constituție, care garantează libera exercitare a religiei pentru toți americanii".
Președintele Bush continuă în comunicatul dat de Casa Albă amintind că SUA a fost fondată de oameni care au căutat să scape de persecuția religioasă "și libertatea religioasă pe care au găsit-o aici rămâne una dintre cele mai mari binecuvântări ai acestei patrii". "Statele Unite sunt alături de dizidenții religioși și credincioșii din lumea întreagă. Libertatea nu este un drept doar al americanilor; este dreptul din naștere al fiecărui bărbat, femeie și copil din lume. Nu există libertate umană mai fundamentală decât dreptul la cult, în conformitate cu propria conștiință." Președintele Bush mai spune la final că Ziua Libertății Religioase nu este doar o "ocazie de celebrare a moștenirii libertății religioase" ci și un timp de "încurajare a culturii toleranței și păcii, și de înnoire a angajamentelor pentru a ne asigura că fiecare persoană de pe pământ se bucură de aceste drepturi umane de bază".
Arhiepiscopul Charles Chaput de Denver, care a slujit în Comisia americană pentru Libertatea Religioasă Internațională, consideră la rândul său importantă li b ertatea religioasă. "Dreptul de a crede în Dumnezeu și de a-ți practica credința religioasă fără incomodare este libertatea noastră cea mai prețioasă. Dar același drept aparține pe drept tuturor ființelor umane, ca fii și fiice ai aceluiași Tată", a declarat el pentru CNA. "Președintele Bush a făcut un mare serviciu credincioșilor de pretutindeni numind 16 ianuarie 2009 ca zi a Libertății Religioase. Fie ca toți succesorii lui să acorde libertății religioase aceeași stimă și protecție."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 698, Ultimul acces: 2020-07-13 19:33:12