Inventatorul pilulei deplange catastrofa demografica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inventatorul pilulei deplânge catastrofa demografică

[2009-01-14]
Chimistul care a făcut o descoperire cheie ducând la inventarea pilulei contraceptive a scris un comentariu în care caracterizează declinul demografic din Europa drept un "scenariu de groază" și o "catastrofă" produsă în parte de inventarea pilulei. Carl Djerassi, acum în vârstă de 85 de ani, a fost unul dintre cei trei cercetători care au contribuit la crearea primei pilule contraceptive oral, relatează The Guardian. Într-un comentariu personal în ziarul austriac Der Standard, Djerassi a declarat că invenția lui este în parte răspunzătoare pentru dezechilibrul demografic din Europa. Pe continent, a susținut el, nu există acum "nici un fel de legătură între sexualitate și reproducere".
"În Austria catolică, o țară care are în medie 1,4 copii per familie, această ruptură este acum c ompletă". Scăderea ratei nașterilor, a afirmat el, este o "plagă" mult mai rea dar mai puțin evidențiată decât obezitatea. În viziunea sa, tinerii austrieci care nu procreează comit o sinucidere națională. Dacă nu este posibil să se inverseze declinul demografic, va fi necesară o "inteligentă politică de imigrație", a spus Djerassi. Potrivit The Guardian, Arhiepiscopul de Viena, Cardinalul Christoph Schonborn, a amintit pentru televiziunea austriacă faptul că Papa Paul al VI-lea a prezis că pilula va cauza o dramatică scădere a ratei natalității. "O persoană dincolo de orice suspiciune precum Carl Djerassi... afirmă că fiecare familie trebuie să aibă trei copii pentru a menține nivelele populației, dar suntem foarte departe de aceasta", a spus Cardinalul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 752, Ultimul acces: 2020-09-27 12:20:52