O noua intalnire a Intaistatatorilor ortodocsi la Rhodos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O noua întâlnire a Întâistătătorilor ortodocși la Rhodos

[2009-01-14]
Patriarhia Ecumenică a făcut publică dorința de a organiza o nouă întâlnire interortodoxă la Rhodos, în lunile ce urmează. În încercările de a transforma Rhodos-ul într-un "centru al Ortodoxiei" s-au făcut deja demersuri din luna octombrie a anului trecut, când Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, adresându-se participanților la Simpozionul internațional dedicat Sfântului Apostol Pavel, și-a anunțat intenția de a mai organiza astfel de întruniri. Surse ale Patriarhiei au menționat că din noiembrie 2008 a început deja planificarea viitorului "Sinod Ecumenic", ce se dorește reunit la Rhodos, fără a indica însă o dată certă.
Sinodul va fi precedat de o serie de întruniri panortodoxe preliminare, organizate în acest loc, a căror sarcină va fi stabilirea detaliilor ș i a tematicii. Astfel nu întâmplător ședințele pregătitoare Conferinței Bisericilor Europene (CEE) s-au ținut la Rhodos, la fel ca și reuniunea din iunie 2008, premergătoare Simpozionului deja amintit, insula elenă fiind un loc internațional consacrat slujirii pastorale. Faptul desemnării Rhodos-ului ca loc al următoarei întâlniri, fie ea cu caracter interreligios fie interortodox, a fost un factor care a accelerat procesul de desfășurare al lucrărilor și indică intenția tot mai clară, dar și posibilitățile tot mai mari de realizare a mult așteptatului Sinod Panortodox. (Informații preluate de pe Basilica.ro, care citează Orthodoxie.com)
(Sursa: Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 618, Ultimul acces: 2019-10-16 00:08:53