Arhiepiscopul Lefebvre a semnat fiecare document al CV2 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Lefebvre a semnat fiecare document al CV2

[2009-01-14]
Arhiepiscopul Marcel Lefebvre, care a fost excomunicat după ce a consacrat patru Episcopi în 1988, fără acordul Papei, și a murit în 1991, a semnat într-adevăr fiecare dintre documentele Conciliului Vatican II (CV2), aceleași documente pe care mai apoi le va critica dur. Informația provine de la o publicație italiană, Panorama, citată de CatholicNewsAgency. Articolul intitulat "În inima secretă a Vaticanului", scris de Ignazio Ingrao, afirmă că între documentele păstrate în Arhivele Secrete ale Vaticanului "sunt și cele ale Conciliului Vatican II, care demască falsitățile istorice răspândite de tradiționaliști", conduși astăzi de Episcopul Bernard Fellay, care acum câteva luni a respins o propunere a Sfântului Scaun de întoarcere la deplina comuniune cu Biserica Catolică.
"Marcel Lefebvre, Arhiepiscopul care a contestat reformele conciliare și a fost excomunicat pentru că a consacrat patru Episcopi fără permisiunea Papei în realitate a semnat documentele Vatican II cu propria sa mână, începând cu Constituția Gaudium et Spes pe care mai târziu avea să o critice atât de dur", scrie Ingrao în articolul său. "Semnătura lui Lefebvre apare în partea de jos a documentelor Conciliului", afirmă și istoricul Piero Doria de la Arhivele Secrete ale Vaticanului, care l-a ajutat pe Ingrao în studiul său. Într-o declarație exclusivă pentru CNA, Ingrao explică faptul că aceasta "a fost pentru prima oară când unui fotograf și jurnalist i s-a permis să fotografieze și să descrie" aria vastă "unde sunt conservate documente legate de istoria de două mii de ani a Bisericii". Ingrao a mai declarat pentru CNA: "Istoricii și experții știau de mult despre faptul că Lefebvre a semnat documentele Conciliului. Dar mulți oameni nu sunt conștienți de aceasta, iar pr o paganda tradiționalistă răspândește convingerea că Lefebvre s-a opus mereu documentelor. Originalele documentelor Conciliului Vatican II arată contrariul și pentru mulți aceasta reprezintă o surpriză."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 795, Ultimul acces: 2020-09-27 12:20:03