Mare interes pentru congresul teologico-pastoral - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mare interes pentru congresul teologico-pastoral

[2009-01-14]
Numărul înregistrărilor la congresul teologic din cadrul Întâlnirii Mondiale a Familiilor a trecut ieri de 9.000 și este în continuă creștere, depășindu-l pe cel înregistrat la ultimul congres, desfășurat la Valencia. Tema celei de-a VI-a Întâlniri Mondiale a Familiilor este "Familia ca educator al valorilor umane și creștine". Evenimentul începe astăzi și se va încheia duminică, locul de desfășurare fiind Ciudad de Mexico.
Carlos Villa Roiz, oficial media al Arhidiecezei de Mexico, a declarat pentru Zenit că atmosfera este "plină de entuziasm" și că oamenii "continuă să vină și să se înregistreze" pentru congres. Ieri dimineața, Cardinalul Ennio Antonelli, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a făcut o nouă vizită la locurile de desfășurare a congresului teologico- pastoral, care se va încheia vineri. A fost însoțit de pr. Gianfranco Grieco, un oficial al dicasterului vatican. Vorbitorii de la congres vor acoperi o serie largă de teme. Printre ei se numără părintele capucin Raniero Cantalamessa, predicator al Casei Pontificale; Cardinalul Marc Ouellet, Arhiepiscop de Quebec; Cardinalul Polycarp Pengo, Arhiepiscop de Tanzania; Carl Anderson, cavaler suprem al Cavalerilor lui Columb; și Cardinalul Oscar Rodriguez Madariaga, președintele Caritas.
În după-amiaza zilei de ieri, Episcopul Gonzalo de Jesus Maria del Castillo Crespo, din Bolivia, a condus rugăciunea Angelus la ExpoBancomer din Mexic, unde se va desfășura congresul. Papa Benedict și-a exprimat sprijinul pentru întâlnire la rugăciunea Angelus de duminică. Atunci a afirmat: "voi urmări de asemenea evenimentul extraordinar cu mare interes, însoțindu-l cu rugăciunea și printr-o intervenție prin intermediul televiziunii".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 748, Ultimul acces: 2020-09-27 12:19:41