Marsul copiilor pentru pace in Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Marșul copiilor pentru pace în Orientul Mijlociu

[2009-01-14]
Patriarhul latin de Ierusalim și prelați din întreaga lume au condus în jur de 800 de copii într-un marș pentru pace, oferind rugăciuni pentru persoanele nevinovate care au murit în conflictul dintre Israel și Gaza. Arhiepiscopul Fouad Twal a condus duminică, 11 ianuarie 2009, tradiționala procesiune la Betleem. Lui i s-au alăturat prelați din Comitetul pentru Țara Sfântă, aflați în vizita lor anuală în Orientul Mijlociu. Ei vin din Marea Britanie și Statele Unite, precum și din țări din Europa și America Latină. Marșul a fost organizat de Fundația Ecumenică Creștină Țara Sfântă și Patriarhia Latină de Ierusalim, fiind susținut de Caritas Ierusalim și Misiunea Pontificală din Palestina. Arhiepiscopul Twal a spus la sfârșitul marșului: "Vă primesc cu bucurie pe toți aici în Betleem, în ace ste zile în care suntem martori la atât de multă oroare în Gaza și împreună cu voi spun: violența, indiferent de unde vine sau ce formă ia, trebuie să fie condamnată".
"Adunându-ne aici împreună în numele și în spiritul Prințului Păcii, Pruncul care s-a născut pentru a fi lumina întregii lumi și speranța fiecărei inimi umane, doresc să profit de această oportunitate pentru a condamna violența în Orientul Mijlociu și în special atacurile din Fâșia Gaza. În două săptămâni, aceste atacuri au rănit Israelul și regiunea mai mult decât toate rachetele lansate de-a lungul anilor". Prelatul a spus că violența constituie o tentație deoarece "pare că ar putea rezolva problemele". "Este o speranță falsă", a afirmat el. "Această izbucnire de violență nu aduce altceva decât complicații în căutarea unei rezolvări juste a conflictului, care este dorită cu înflăcărare de oamenii din această țară și chiar din lumea întreagă.
Arhiepiscopul Twal a susținut că si n gura soluție pentru Orientul Mijlociu este o abordare globală, "cu respectul pentru aspirațiile legitime și interesele tuturor părților. Suntem un popor care a suferit și continuă să sufere din cauza violenței de 60 de ani. Suntem de asemenea copii renăscuți ai lui Dumnezeu, al cărui Fiu a venit aici și a suferit pentru ca toți să poată spera în victoria Lui. [...] Nu suntem lideri politici, dar rugându-ne pentru ca Cristos să vină în inimile noastre, să ne întărească în speranța și credința noastră, ne asumăm astăzi misiunea lui Cristos, care nu cunoaște limite sau granițe. Fie ca iubirea, jertfele și rugăciunile noastre să îi conducă pe liderii politici la a construi o civilizație a iubirii, reconcilierii și securității pentru toți".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 721, Ultimul acces: 2020-09-27 12:19:26