Papa la funeraliile Cardinalului Laghi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa la funeraliile Cardinalului Laghi

[2009-01-13]
Papa Benedict al XVI-lea i-a adus astăzi un omagiu Cardinalului Pio Laghi pentru munca sa diplomatică și de evanghelizare. Prelatul a murit duminică la vârsta de 86 de ani. Funeraliile sale au fost celebrate de Cardinalul Angelo Sodano, decan al Colegiului Cardinalilor. Papa a ținut predica, afirmând: "Îi cerem Domnului să îl conducă pe fratele nostru la fericirea veșnică, ale cărei prime roade a putut să le experimenteze înainte, în comuniunea eclezială de pe pământ, și în construirea legăturilor de pace și de înțelegere între oameni și națiuni, cărora le-a fost trimis ca reprezentant pontifical."
În timpul predicii, Pontiful a citit câteva fragmente din testamentul spiritual al Cardinalului italian, scris în noiembrie: "Îi ofer din nou lui Dumnezeu via ța mea, pentru Biserică, pentru Sfântul Părinte și pentru sfințirea fraților meu întru preoție. Doresc să accept de acum moartea pe care Providența divină mi-a rezervat-o: îi cer doar ca zilele suferinței mele să fie scurte, pe cât posibil, în parte pentru ca să nu fiu o greutate pentru cei care mă ajută." Papa a afirmat că "Domnul, căruia i s-a dedicat în întregime ca slujire, și-a deschis acum brațele în fața lui, ca un Tată bun și milostiv".
Sfântul Părinte a amintit de misiunile pe care Cardinalul Laghi le-a avut la Casa Albă în 2003, de a prezenta poziția și inițiativele Sfântului Scaun în vederea dezarmării și stabilirii păcii în Orientul Mijlociu; și în Țara Sfântă în 2001, ca delegat papal special în Israel și pentru Autoritatea Palestiniană, transmițând un mesaj personal al Papei Ioan Paul al II-lea, ce promova încetarea războiului și reluarea discuțiilor de pace. "Misiuni delicate pe care el a încercat să le îndeplinească cu credință în Cristos și î n Biserica Sa", a spus Papa Benedict.
"Am dorit să îl iubesc pe Cristos", mai scria Cardinalul în testamentul său spiritual, "și să îl slujesc toată viața mea, în ciuda faptului că în mod frecvent fragilitatea mea umană m-a împiedicat să îi arăt așa cum aș fi vrut iubirea mea, fidelitatea mea și totala mea supunere față de voința Sa."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 626, Ultimul acces: 2019-10-03 17:40:56