Constructia Catedralei Mantuirii Neamului incepe pe 27 aprilie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Constructia Catedralei Mantuirii Neamului incepe pe 27 aprilie

[2009-01-14]
Viitorul lacas va avea o capacitate de 5.000 de personae

Lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului vor incepe pe 27 aprilie, dupa sarbatoarea Invierii Domnului.

Potrivit estimarilor Patriarhiei Romane, lucrarile vor dura patru ani, fara stadiul de finisaje, lacasul de cult urmand a avea o capacitate de circa 5.000 de persoane, de aproximativ cinci ori mai mare decat actuala Catedrala Patriarhala. Proiectul prefigureaza si o esplanada pentru un numar mare de credinciosi. Viitoarea Catedrala, aflata pe terenul din Dealul Arsenalului, va concentra toate valorile din tara intr-un simbol reprezentat in pridvorul lacasului. "Fiecare regiune a tarii va avea in pridvor o arcada si o pictura a unui sfant din zona respectiva si a celei mai reprezentative biserici din regiune. si vom face in asa fel incat sa mai ramana spatiu si pentru diaspora. Acele comunitati mari, cum sunt in Spania, in Italia, in , in SUA, trebuie sa aiba de asemenea un loc pentru pictura bisericii respective", a afirmat Patriarhul Daniel.

Costurile cu ridicarea noii Catedrale vor ajunge la 400 milioane de euro, jumatate din suma urmand sa fie alocata pentru constructia la rosu.

200 milioane de euro vor fi alocate pentru lucrarile de finisaj, pictura, impodobirea lacasului si instalarea retelei electrice si a incalzirii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1467, Ultimul acces: 2024-04-17 00:20:10