Campania de vaccinare a MS, un esec - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campania de vaccinare a MS, un eșec

[2009-01-13]
Campania Ministerului Sănătății (MS) demarată la sfârșitul anului trecut prin programul de vaccinare a elevelor de clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin a fost un eșec, citim într-un articol de săptămâna trecută din Adevărul. Vaccinarea fetițelor de clasa a IV-a a început în toamna anului 2008 și include administrarea a trei doze de vaccin în decurs de șase luni. Astfel, în această săptămâna a început cea de-a doua tranșă de vaccinări pentru elevele care au făcut primul vaccin anul trecut.
Fostul Ministrul Eugen Nicolaescu aprecia că în cadrul campaniei de prevenire a infectării cu Virusul Papiloma Uman (HPV) vor fi vaccinate gratuit aproximativ 110.000 de fete, costul total al acțiunii fiind estimat la suma de 23 de milioane de euro. Ministrul Sănătății preciza că această s umă investită pentru vaccinarea preventivă este de trei ori mai mică decât cea cheltuită pentru tratarea femeilor care suferă deja de această maladie. După încheierea termenului administrării primei doze, Ministerul Sănătății a anunțat cifrele legate de campania de vaccinare a fetițelor clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin.
Astfel, între 24 și 28 noiembrie, medicii care ar fi trebuit să facă vaccinarea au primit 37.714 de refuzuri scrise, ceea ce reprezintă o rată de respingere a vaccinului de 70%. Ministerul Sănătății nu a vrut să detalieze județele în care s-au făcut cele mai multe vaccinuri. Cifrele arată că în București, din 5.956 de fete care puteau fi vaccinate, doar 193 au fost imunizate. Adică doar 3,2%. Eșecul este și mai accentuat în restul țării: în județul Bacău, unde există 1.500 de fete de clasa a IV-a, doar doi părinți au acceptat vaccinarea; în județul Cluj, doar părinții a 41 de copii, din 2.800, au fost de acord; în Satu-Mare, pâ n ă vinerea trecută, doar 16 fete din 2.056 au făcut vaccinul.
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 694, Ultimul acces: 2020-05-30 07:31:18