Sarbatoarea familiei la Cesano, Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea familiei la Cesano, Italia

[2009-01-12]
Duminică, 28 decembrie 2008, în Duminica Familiei, comunitatea romano-catolică română din Cesano, Italia, împreună cu păstorul lor, a continuat sărbătoarea Nașterii Pruncului Isus, organizând jubileul familiei. Comunitatea de români romano-catolici, prezentă în această localitate, dar și în împrejurimi, se adună pentru Sfânta Liturghie în limba română, începând cu a treia duminică din Advent, adică din 14 decembrie 2008, informează Ercis.ro.
După ce credincioșii de aici au sărbătorit împreună noaptea și ziua de Crăciun, au dorit să continue această sărbătoare prin celebrarea jubileului de un an, cinci și respectiv zece ani de căsătorie. Astfel, în duminica de 28 decembrie, întreaga comunitate s-a rugat pentru toate familiile, dar în mod special pentru cele aniversate - una aniversa un an de căsătorie, două familii cinci ani, și o familie zece ani de căsătorie. Chiar dacă două dintre familiile aniversate erau numai în vizită, au dorit să sărbătorească acest moment important din viața lor, împreună cu comunitatea, în biserică.
Sfânta Liturghie, celebrată de pr. Adrian Chili, capelan pentru românii catolici din Dieceza de Porto - Santa Rufina, a început la ora 11.30. Lecturile, rugăciunea credincioșilor și ofertoriul au fost pregătite de familiile aniversate. În predica sa, pr. Adrian a dorit să încurajeze familia de astăzi și să îi amintească de necazurile și greutățile de care nu a fost scutită nici familia din Nazaret: Isus, Maria și Iosif. Dar Sfânta Familie, așa cum ar trebui să facă și familiile de astăzi, a reușit să înfrunte toate greutățile și necazurile zilnice, cerând ajutorul și puterea lui Dumnezeu. Criza de care suferă omenirea astăzi poate fi învinsă numai de o credință puternică în Dumnezeu și de abandonarea în mâinile lui, pentru că numai El o poate ajuta.
După Sfânta Liturghie, s-a organizat un prânz împreună cu toată comunitatea, care a fost însoțit de dans, muzică populară românească și multă voie bună. La Cesano, Sfânta Liturghie romano-catolică în limba română se celebrează în fiecare duminică și sărbătoare de poruncă la ora 11.30, în biserica San Nicola, Via Borgo di Sopra, 40, 00123, Cesano (Rm). Pentru cei care doresc să se spovedească, au această ocazie începând cu ora 11. Românii care locuiesc pe teritoriul Diecezei de Porto - Santa Rufina și doresc să vorbească cu pr. Adrian Chili în legătură cu celebrarea Liturghiei în limba română sau administrarea celorlalte sacramente, îl pot contacta la numărul de telefon 0039.380.63.75.414.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1221, Ultimul acces: 2022-11-29 01:14:24