Autobuze cu reclame atee in Londra si Spania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Autobuze cu reclame atee în Londra și Spania

[2009-01-13]
O campanie promovând ateismul prin reclame puse de autobuzele publice din Londra a ajuns și în orașe spaniole precum Barcelona și Madrid, provocând controverse în rândul locuitorilor ambelor orașe. Așa numitele "autobuze ateiste" din Londra au fost inspirate de un articol al lui Ariane Sherine, de la The Guardian, și susținute de Asociația Umanistă Britanică și de prof. Richard Dawkins (a se vedea articolul "Se reaprinde dezbaterea despre existența lui Dumnezeu" din septembrie 2007 despre cartea "Deziluzia numită Dumnezeu" a acestui autor).
La puțin timp, campaniei i s-au adăugat voci precum cea a filosofului Anthony Grayling, jurnalistului Polly Toynbee și a Asociației Ateiste Britanice. Finanțarea campaniei este făcută din donații (ce au strâns până acum un sfert de milion de dolari), urmă rindu-se ca aproximativ 600 de autobuze să ducă următorul mesaj și prin alte orașe britanice: "Probabil nu există Dumnezeu. Așa că nu vă mai faceți griji și bucurați-vă de viață." Începând de luni o mie de reclame de acest gen au apărut în rețeaua de metrouri din Londra. Presa spaniolă a remarcat aceste autobuze în Barcelona și Madrid. Primăria din capitala Spaniei a declarat că nu se va opune campaniei atâta timp cât nu violează normele privitoare la reclame.
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 676, Ultimul acces: 2020-06-04 05:21:23