Familiile sunt un raspuns la criza economica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familiile sunt un răspuns la criza economică

[2009-01-13]
Cea de-a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor din această săptămână este o platformă pentru prezentarea familiei nucleare ca o soluție la criza globală, a declarat Cardinalul Tarcisio Bertone înainte de a pleca în Mexic. Secretarul de stat al Vaticanului va participa la evenimentul din perioada 14-18 ianuarie 2009 ca reprezentant al Papei Benedict al XVI-lea. Întâlnirile Mondiale ale Familiilor au fost inițiate de Papa Ioan Paul al II-lea și se desfășoară o dată la trei ani. Cardinalul a vorbit în ziua de 12 ianuarie cu un grup mic de jurnaliști despre nevoia de a fi recunoscute drepturile familiei.
"Situația economică a lumii este foarte gravă și afectează mai ales familiile, precum și pe cei mai săraci oameni", a spus Cardinalul Bertone. "Biserica este îngrijorată și Papa a lansat diferite mesaje. Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, el a vorbit despre angajamentul la cumpătare și solidaritate, care îi implică pe toți, pentru a nu ne debarasa și delega sarcina de a contracara criza doar liderilor politici, economici sau financiari, sau liderilor băncilor centrale". Cardinalul a anunțat că probleme sociale precum aceasta vor constitui tema următoarei enciclice a Papei Benedict al XVI-lea, despre care a spus că se află în etapa sa finală și care cu siguranță va fi publicată în prima jumătate a acestui an".
Subliniind faptul că la drepturi corespund datorii, Cardinalul a propus: "După ce am celebrat a 60-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului, trebuie să ne gândim la o Cartă a Îndatoririlor Bărbatului și Femeii, și a instituțiilor: a celor religioase și publice". Cardinalul Bertone l-a reamintit pe recent decedatul Cardinal Alfonso Lopez Trujillo, care a fost președinte al Consiliului Pontifical pentru Fami l ie, și care "a lucrat din greu pentru elaborarea la nivel socio-politic a Cartei Drepturilor Familiei". Cardinalul a arătat că chiar și în țările cu o majoritate catolică, sunt aprobate legi "contrare la ceea ce numim `legea naturală`, și așadar, la drepturile familiei ca uniune între bărbat și femeie". De aceea, Cardinalul a spus că consideră că Biserica, și în particular a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor, trebuie să "creeze o conștientizare, și în rândul politicienilor: catolici și necatolici".
Vorbind despre criză, atât în ceea ce privește finanțele cât și familia, secretarul de stat a abordat și situația dificilă a imigranților, în particular a celor de pe continentul american. El a subliniat colaborarea dintre conferințele episcopale din Statele Unite, Mexic, Cuba și alte națiuni cu Sfântul Scaun, în încercarea "de a influența respectivele națiuni, autoritățile politice, pentru a trata într-un mod pozitiv problema imigranților". Cardinalul Bertone v a fi primit în timpul șederii sale în Mexic de către președintele Felipe Calderon la reședința prezidențială, Los Pinos. Cardinalul va încheia vineri Congresul teologic al Întâlnirii Familiilor cu conferința finală despre "Familie, dreptate și pace". Sâmbătă seara, va prezida un festival în atriumul Bazilicii din Guadalupe, iar în dimineața zilei de duminică, va prezida încheierea Întâlnirii, tot la Bazilică. Papa va urmări din Roma acest eveniment prin legătură video. Programul Cardinalului include și o oprire în Queretaro, în 19 ianuarie, pentru o întâlnire cu lumea culturii și educației. He is scheduled to leave Mexico on Tuesday, Jan. 20.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 760, Ultimul acces: 2020-06-04 07:38:08