Papa Senuda interzice spovada prin telefon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Șenuda interzice spovada prin telefon

[2009-01-12]
Papa egiptean Șenuda al III-lea al creștinilor copți a interzis credincioșilor să își spovedească păcatele prin intermediul telefonului deoarece serviciile de securitate le-ar putea asculta, informa agenția AFP la sfârșitul anului trecut, citând publicația Al-Masri Al-Yom. Liderul minorității copte a mai spus că și spovezile prin internet sunt invalide, deoarece ele pot să fie citite de alții. "O spovadă făcută prin internet nu se consideră spovadă deoarece oricine se poate uita la ea și atunci nu mai e secret", a spus prelatul.
Agenția AFP amintește că preoții sunt obligați să respecte secretul spovezii, chiar și în fața unor amenințări, multe țări incluzând în sistemul juridic apărarea "sigiliului mărturisirii". Și continuă cu declarația Papei Șenuda despre folosirea telefoanelo r pentru spovadă: "este ceva nou; se întâmplă de aproximativ patru sau cinci ani". Prelatul copt a interzis în același timp folosirea telefoanelor mobile de către călugării copți. "Călugării trebuie să fie separați de această lume. Dar telefoanele mobile aduc lumea la ei", a spus Papa Șenuda, precizând că doar administratorii mănăstirilor mai au voie să își păstreze telefoanele mobile.
Știrea amintește la final că Biserica Catolică nu acceptă mărturisirile prin telefon sau prin internet. Arhiepiscopul John Foley, fost președinte al Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, declara că "mărturisirea cere prezența fizică a preotul și a penitentului". "Pe internet nu există siguranța intimității, nici măcar certitudinea identității celor două părți ale comunicării. Nu te poți spovezi prin email, după cum nu te poți spovedi nici prin telefon sau prin scrisori."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1289, Ultimul acces: 2022-12-02 09:06:57