Cardinalul Bertone de vorba cu jurnalisti mexicani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Bertone de vorbă cu jurnaliști mexicani

[2009-01-12]
Cardinalul secretar de stat al Vaticanului a numit drept "o călătorie extraordinară" apropiata sa misiune de Legat pontifical la cea de-a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor, care va avea loc în perioada 14-18 ianuarie 2009, la Ciudad de Mexico, cu tema: "Familia, formatoare de valori umane și creștine". Cardinalul a vorbit despre programul vizitei sale și despre obiectivele Întâlnirii din Mexic cu un grup de jurnaliști mexicani și din alte țări latino-americane, aflăm de pe situl Radio Vatican. Vă oferim câteva dintre reflecțiile exprimate în fața jurnaliștilor, la întâlnirea pe care a avut-o cu aceștia la Roma, pe 7 ianuarie.
"Merg cu sentimente de mare stimă, de mare afecțiune și admirație pentru acest popor atât de profund creștin și catolic și devotat în mod atât de deschis Maicii Domnului. Desigur, tema care concentrează atenția mondială spre Ciudad de Mexico este o temă care implică poporul mexican, o temă absolut centrală în promovarea Bisericii, în conștiința eclezială și, aș spune, și în efortul societății pentru o reînnoire în acord cu planul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare bărbat și femeie". Itinerariul pe care îl va urma Cardinalul Bertone "va începe la Ciudad de Mexico, pe 16 ianuarie, când va avea loc întâlnirea cu președintele; voi avea colocvii cu caracter socio-politic probabil și cu alte autorități. Apoi, voi întâlni imediat întreaga Adunare a Conferinței Episcopale Mexicane, care este una dintre cele mai importante din America Latină și din lume".
"Voi avea întâlniri cu Adunarea familiilor, în cadrul cărora voi interveni. Discursul cel mai important va fi despre familie ca promotoare, ca făuritoare a educației în spiritul justiției și al păcii, așadar asupra rolului educativ și socio-politic al f amiliilor. Apoi voi merge într-o altă Dieceză, la Queretaro, pe 19 ianuarie, pentru întâlnirea cu lumea universitară și voi adresa un discurs profesorilor și studenților. Temele vor fi cele legate de credință-rațiune, știință și credință, care sunt teme foarte dragi Papei Benedict al XVI-lea, dar și mie, în special".
Vorbind despre situația actuală a familiei, Cardinalul secretar de stat a declarat: "Există o problemă pe care Papa a atins-o în mod explicit și în discursul la ONU. În prezent, există o derivă în favoarea drepturilor individuale, ca drepturi absolute, fără a ține cont de validitatea drepturilor individuale ca drepturi naturale, ca drepturi fondate pe natura bărbatului și a femeii. Acum se pune accent pe multe drepturi pur individuale și nu se recunosc drepturile familiei, ca celulă fundamentală, vie, a societății și ca celulă intermediară dintre individ și stat... Și aceasta este o carență a societății noastre, chiar și a societăților mai evolua t e".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1228, Ultimul acces: 2022-11-29 00:50:28