Educatia ca metoda de lupta impotriva crizei financiare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Educația ca metodă de luptă împotriva crizei financiare

[2009-01-12]
Papa Benedict al XVI-lea afirmă că confruntarea cu actuala criză globală cere formarea în spiritul valorilor în special a tinerilor. Afirmația a fost făcută astăzi, în timpul tradiționalei întâlniri de început de an cu reprezentanții regiunii Lazio și ai provinciei și orașului Roma. Sfântul Părinte le-a spus liderilor politici că actuala criză este legată de o altă criză, și anume de una a valorilor. Ea se observă în special între tineri, în care "valorile umane și creștine care oferă un sens vieții și ajută la formarea unei viziuni asupra vieții deschisă speranței" sunt slăbite. "În schimb domină dorințele efemere și speranțele deșarte, care conduc în final la plictis și eșec."
Episcopul Romei a deplâns știrile despre violența din rândul tinerilor și despre morț ile provocate de accidente, afirmând din nou că există o "urgență educațională" ce trebuie rezolvată, inclusiv din partea Bisericii. Nihilismul modern are ca și consecință "banalizarea vieții omului, astfel că acesta se retrage în infracțiuni, droguri, alcool, care pentru unii au devenit un ritual comun de sfârșit de săptămână". "Chiar și iubirea tinde să fie redusă la un simplu lucru ce poate fi cumpărat și vândut, până și omul devenind un produs comerciale." Papa Benedict i-a încurajat pe liderii politici să se "dedice în mod serios tinerilor, pentru a nu fi lăsați la mila lor și expuși școlii `învățăturilor răi`, ci să se angajeze în inițiative serioase, care să le permită să înțeleagă valoarea vieții".
Papa a mai spus că Biserica, "cu o intuiție pe care aș numi-o profetică, și-a concentrat eforturile de mai mulți ani încoace pe tema educației". Biserica "este chemată să își aducă contribuția, stimulând reflecția și formând conștiințele credincioșilor și a l e tuturor cetățenilor de bună voință." Sfântul Părinte a afirmat că "prioritatea irevocabilă" este "formarea în respectul față de norme, la asumarea responsabilității, la o atitudine asupra vieții ce reduce individualismul și apărarea intereselor particulare pentru ca să se tindă spre binele comun, acordându-se o atenție specială așteptărilor membrilor mai săraci ai populației, fără a-i considera o greutate ci o resursă de valorificat".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1458, Ultimul acces: 2023-09-20 20:37:49