SORIN TUDOR: Politica si Ortodoxie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SORIN TUDOR: Politică și Ortodoxie

[2009-01-13]
Peste 1.200.000 de vizitatori au fost înregistrați în luna decembrie pe www.crestinordox.ro, cel mai important portal al ortodoxiei românești.

Mai mult: potrivit datelor furnizate de serviciul de monitorizare Trafic.ro, portalul creștin ortodox a fost accesat, în medie, de peste 30.000 de persoane în fiecare zi a săptămânii trecute. Pentru comparație: în aceeași perioadă, siteul-ul oficial al guvernului (www.gov.ro) a fost accesat, în medie, de ceva mai mult de 9.000 de persoane în fiecare zi, iar site-ul Administrației Prezidențiale (www.presidency.ro) a fost accesat, tot în medie, de doar de 1.500 de persoane în fiecare zi.

Firește, pentru un portal de anvergura www.crestinordox.ro (acoperind prin articole, filme, înregistrări audio și fotografii întregul univers ortodox), performanța înregistrată în luna nașterii Domnului este explicabilă. Așa cum cifrele înregistrate în ultima săptămână își pot găsi o explicație în numărul acelora care s-au arătat interesați de sărbatoarea prilejuită de botezul Domnului.

Dar, la fel de firesc ar fi fost și ca site-ul guvernului să înregistreze, măcar în ultima săptămână, un număr mai mare de vizitatori. Ordonanța pensiilor, gafele mitraliate pe bandă rulantă sau numirile cel puțin bizare ale unor secretari de stat, sunt doar câteva dintre motivele care ar fi justificat dacă nu interesul, măcar curiozitatea românilor. ?i, cu toate acestea, rezultatele sunt cele prezentate mai sus. Rezultate care, în cele din urmă, reflectă distanța dintre credință și credulitate. Dintre „a crede” și „a nu mai crede”.

„Odată ce libertatea a explodat în spiritul unui om, zeii nu mai pot face nimic împotriva acestuia”, afirmă Jean-Paul Sartre în „Diavolul și bunul Dumnezeu”. însă, atunci când oamenii acționează împotriva oamenilor, gustul libertății este înlocuit doar de dezgust. „Cum să deosebesc singurătatea pe care ți-o dă Binele de singurătatea pe care ți-o dă Răul?”, se întreabă Sartre în cadrul aceleiași opere. O întrebare care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți aceia care astăzi se cred mult prea siguri de ei.

www.sorin-tudor.ro

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 685, Ultimul acces: 2020-05-25 03:27:11