Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a vizitat parohiile din protopopiatul Baile Herculane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a vizitat parohiile din protopopiatul Băile Herculane

[2009-01-12]
 Duminica după praznicul Botezului Domnului a constituit pentru Întâistătătorul Episcopiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, o zi dedicată cercetării vieții spirituale a parohiilor din protopopiatul Băile Herculane, respectiv a parohiilor din zona cunoscută de localnici sub denumirea de "Craina".
În dimineața zilei de 11 ianuarie a.c. Preasfinția Sa a poposit în parohia Iablanița, unde credincioșii sunt păstoriți de către părintele Ilie Caraibot. Aici, Preasfinția Sa a cercetat preotul și credincioșii care au participat la slujba Utreniei și urmau să ia parte la Sf. Liturghie. Următoarea comunitate vizitată de Chiriarh a fost parohia Lăpușnicel, păstorită de către părintele Ioan Ursulescu, unde credincioșii participau la Sf. Liturghie. Și aici Preasfințitul Părinte Episcop, potrivit îndatoririlor chiriarhale, a cercetat atât modul de săvârșire a Sf. Liturghii, cât și rodul pastorației preotului paroh, reflectat prin prezența credincioșilor la Sf. Liturghie. La încheierea Sf. Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a participat la parohia Pârvova, unde este paroh părintele Pavel Găină. În această parohie Ierarhul a ascultat cuvântul de învățătură al părintelui Petru Șerengău, preot slujitor la parohia Eftimie Murgu din același protopopiat, care a suplinit prezența părintelui paroh. În încheierea Sf. Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a împărțit anafora credincioșilor prezenți și iconițe cu calendar spre binecuvântare, vizitând mai apoi casa parohială din localitate, constantând deopotrivă o dinamică viață spirituală și administrativ-gospodărească în această parohie. Credincioșii, în număr însemnat, veniți la sfânta biserică și-au exprimat bucuria de a-l întâlni pe Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, insistând ca Ierarhul să mai poposească în mjlocul lor. În încheierea vizitelor canonice din protopopiatul Băile Herculane, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a mai vizitat și parohia Petnic, unde a cercetat pe noul preot paroh Ștefan Bubă, recent instalat în această parohie. Scopul vizitelor Episcopului în parohiile din raza Eparhiei este de a supraveghea activitatea preotului în parohie, precum și starea spirituală a credincioșilor din cadrul Episcopiei. Cu acest prilej Chiriarhul ține legătura directă cu nevoile comunității luând la cunoștință la fața locului de lucrurile care trebuie remediate, atât din punct de vedere pastoral-misionar, cât și administrativ-gospodăresc. Totodată, Preasfinția Sa a îndemnat preoții să locuiască în parohiile pe care le păstoresc, potrivit dispozițiilor Sfântului Sinod al bisericii Ortodoxe Române, pentru a fi în permanență la dispoziția credincioșilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1551, Ultimul acces: 2023-09-22 08:32:30