Moastele Sfintei Mucenite Tatiana purtate in procesiune, la Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfintei Mucenițe Tatiana purtate în procesiune, la Craiova

[2009-01-13]
 Zeci de credincioși au participat duminică, 11 ianuarie a.c., la slujba Vecerniei oficiată în cinstea Sfintei Mucenițe Tatiana de către Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la catedrala mitropolitană din Craiova.
După slujba Vecerniei și a Litiei, racla cu sfintele moaște a fost așezată pe o masă în mijlocul bisericii, iar Preasfințitul Gurie împreună cu părinții slujitori au citit acatistul Sfintei. După ce a fost citită Sfânta Evanghelie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre faptele de sfințenie ale Sfintei Mucenițe Tatiana, care s-a arătat credincioșilor pildă vie de slujire lui Dumnezeu: „Slavă lui Dumnezeu pentru că suntem din nou împreună la pomenirea Sfintei Mucenițe Tatiana, cea ale cărei moaște le avem, le cinstim și ne bucurăm de ele de ani de zile în Catedrala noastră și în orașul nostru. I-ați ascultat viața, însă citindu-i acatistul ne-am readus aminte cu toții de felul în care Sfânta Muceniță a știut să-i urmeze lui Hristos. Din pruncie, și iată până ce i s-a tăiat capul, nu a căutat altceva decât să slujească lui Dumnezeu și să fie mireasa Mântuitorului Hristos“.
„Noi creștinii, pentru a intra în împărăția lui Dumnezeu, trebuie să trecem printr-o poartă, omul trebuie să treacă printr-o poartă, și această poartă este botezul în numele Sfintei Treimi, condiția primă pentru a putea ajunge la Dumnezeu. Dar nici aceasta nu este de ajuns, deoarece omul trebuie să colaboreze cu harul lui Dumnezeu, pentru că doar în colaborare cu harul poate aduce fapta cea bună a vieții trăite în Hristos și cu Hristos. Așa cum o viță nu poate aduce roade separată de tulpina ei, la fel și omul nu poate aduce roade dacă nu trăiește în Hristos. Sfântul Vasile cel Mare spune că omul este o plantă cerească și la fel ca plantele obișnuite nu poate să rodească dacă nu se alimentează din izvorul de lumină care este Dumnezeu“, a spus Presfinția sa.
După cuvântul Preasfinției Sale, sfintele moaște au fost scoase în procesiune în jurul Catedralei, apoi din nou așezate în mijlocul bisericii, pentru a fi cinstite de credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1274, Ultimul acces: 2022-11-29 01:23:10