SRUC 2009: Rugati-va fara incetare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2009: Rugați-vă fără încetare

[2009-01-10]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor va începe ca de obicei la 18 ianuarie, urmând să se încheie în 25 ianuarie. După cum ne-am obișnuit de mai mulți ani, Editura Presa Bună a tradus și publicat broșura dedicată evenimentului, ea apărând integral pe Ercis.ro. Cei interesați de textele pentru respectiva săptămână le găsesc această adresă. Cităm de acolo câteva paragrafe din partea de prezentare. Ni se spune că reflecția din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ne face să conștientizăm că unitatea Bisericii contribuie și la reînnoirea întregii comunități umane. Aceasta comportă o responsabilitate importantă: toți cei care îl mărturisesc pe Cristos ca Domn trebuie să se străduiască să facă rugăciunea lor 'ca toți să fie una... și lumea să creadă că tu m-ai trimis' (In 17,21).
Pentru aceasta, octava începe cu o reflecție despre unitatea creștinilor. În fața dezbinărilor doctrinale și în fața trecutului nostru scandalos format din dezbinări - și uneori din ură - între creștini, să ne rugăm ca Dumnezeu, care-l trimite pe Duhul vieții la oasele uscate și care modelează în mâinile sale unitatea noastră în diversitate, să facă să sufle un vânt de viață și de reconciliere peste uscăciunea inimilor și peste dezbinările noastre actuale. În această primă zi și în timpul întregii octave suntem invitați să ne rugăm pentru situațiile din lume în care reconcilierea este necesară și să fim atenți îndeosebi la rolul pe care unitatea creștinilor îl poate juca în favoarea lor.
În ziua a doua, Bisericile se roagă pentru ca pacea să triumfe asupra războiului și a violenței, așa încât, ca discipoli ai Principelui păcii, creștinii să poată aduce, în pofida conflict e lor, această reconciliere care este înrădăcinată în speranță. Ziua a treia ne oferă o meditație despre inegalitatea puternică între bogați și săraci. Relația cu banii, atitudinea față de săraci sunt un loc de dovedire a vieții de discipoli care-l urmează pe Cristos, care a venit ca să ne elibereze și să anunțe vestea cea bună celor săraci, libertatea pentru cei închiși și dreptatea pentru toți. Intenția din ziua a patra este să ne rugăm cu scopul ca toți creștinii să înțelegem că împreună putem ocroti minunățiile creației pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o, aerul pe care-l respirăm, pământul care ne oferă roadele sale și creația care-l preamărește pe autorul ei.
În ziua a cincea ne rugăm să înceteze prejudecățile și discriminările în societățile noastre de astăzi. Recunoscând că demnitatea noastră vine de la Dumnezeu, unitatea noastră, în calitate de creștini, dă mărturie despre unitatea care, prin iubirea sa, face din fiecare dintre noi o ființă unică. Sunt e m chemați să zidim o împărăție a dreptății și a iubirii, în care diferențele sunt respectate pentru că suntem una în Cristos. În ziua a șasea ne vom aminti în rugăciune de cei care suferă și de toți cei care îi asistă. Psalmii ne ajută să înțelegem că strigătul de suferință sau de durere pe care îl îndreptăm către Dumnezeu poate să fie expresia unei legături profunde și fidele cu el. Compasiunea creștinilor în fața disperării celor care suferă este un semn al împărăției. Unite, Bisericile creștine pot să facă să se schimbe lucrurile căutând să procure pentru bolnavi ajutorul material și spiritual de care au nevoie.
Ziua a șaptea se referă la creștinii aflați în fața pluralismului, rugându-se pentru unitatea lor în Dumnezeu. Fără această unitate, va fi dificil să construim o împărăție a păcii cu toți bărbații și femeile de bunăvoință. Cu intențiile de rugăciune pentru ziua a opta, ne întoarcem la punctul de plecare pentru că ne rugăm cu scopul ca fericirile să aducă spiritul lor în această lume. Creștinii poartă în ei speranța că totul se reînnoiește după ordinea nouă pe care a stabilit-o Cristos. Astfel, ei pot să fie purtători de speranță și artizani ai reconcilierii în fața războaielor, sărăciei, discriminărilor și a tuturor celorlalte situații în care ființele umane suferă și în care geme creația.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 708, Ultimul acces: 2020-07-31 04:02:19