Cum au petrecut catolicii din India Craciunul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cum au petrecut catolicii din India Crăciunul

[2009-01-10]
Biserica din India a primit cu bucurie cuvintele Papei care au exprimat încă o dată solidaritate cu situațiile dificile pe care le-a traversat. Perioada Crăciunului a stat și ea sub semnul amenințărilor care, din fericire, nu au fost puse în practică. Violențele din partea integralismului hinduist au declanșat în lunile trecute o autentică persecuție anticreștină, provocând indignarea întregii lumi și mare preocupare din partea Papei Benedict al XVI-lea și a Bisericii. Circa 13 mii de credincioși din Orissa au participat la celebrările din perioada Crăciunului, în tabăra de refugiați unde se află și în prezent, în așteptarea stării de normalitate pe care guvernul a promis să o restabilească cât mai curând. Despre actuala situație, a vorbit pentru Radio Vatican Episcopul Felix Antho ny Machado al Diecezei indiene Nashik.
"Situația s-a îmbunătățit, dar cei care au fost constrânși să fugă din calea violențelor trăiesc încă sub semnul spaimei. Chiar dacă guvernul spune că acum există siguranță, trebuie înțeles faptul că, după tot ceea ce s-a întâmplat, nu este ușor pentru aceste persoane să se reîntoarcă imediat la casele lor. Acum câteva zile, Curtea Supremă din India a cerut ca statul Orissa să continue garantarea securității pentru minoritățile religioase. Aceasta este, desigur, o decizie foarte bună, căci o sentință a Curții Supreme trebuie respectată, dar nu știm ce se va întâmpla în viitor. În prezent se dă prioritate știrilor legate de atentatele de la Mumbai, de efectele acestora, făcându-se simțită umbra războiului".
În acest context, "Biserica face tot posibilul pentru a evita conflictele și a promova pacea. Noi suntem întotdeauna în favoarea păcii, a libertății religioase, a dialogului autentic, nu doar al celui r edus la cuvinte. Personal mă întâlnesc cu mulți hinduiști în Dieceza mea, mulți sunt părinți ai copiilor care frecventează școlile noastre sau persoane care sunt îngrijite în spitalele noastre și aceștia spun că Biserica sprijină cu adevărat pacea, dialogul și libertatea religioasă. Calea Bisericii este așadar foarte clară. Pentru noi nu există răzbunarea - căci cuvântul `răzbunare` nu se află în Evanghelie. Suntem și vom rămâne mereu în favoarea reconcilierii și vrem să facem tot ce ne stă în putință pentru construirea păcii".
Legat de felul în care au petrecut Crăciunul credincioșii catolici din India, Episcopul Felix Anthony Machado a declarat: "Un pas important făcut de credincioși a fost acela al petrecerii Crăciunului în mod simplu. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei pentru noi și am exprimat această bucurie în cadrul Sfintelor Liturghii, dar am redus celebrările externe, cele legate de mâncare, de dans, de împodobirea caselor. În Dieceza pe care o p ăstoresc am invitat lideri civili și religioși; ne-am rugat împreună și am reflectat asupra celor întâmplate la Kandhamal, în Orissa, și asupra actelor de terorism de la Mumbai, iar lumea a înțeles că nu violența este calea ce trebuie urmată. În Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii, dar și în discursul de joi dimineață adresat Corpului diplomatic acreditat pe lângă Sfântul Scaun, Papa Benedict al XVI-lea a denunțat din nou atacurile împotriva comunităților creștine din India. Cuvintele Sfântului Părinte sunt foarte încurajatoare pentru noi, căci nu putem accepta astfel de injustiții și sperăm ca acestea să nu se mai repete".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 707, Ultimul acces: 2020-08-02 08:29:59