Relicvele parintilor Sf. Tereza a Pruncului Isus in Bazilica San Pietro - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Relicvele părinților Sf. Tereza a Pruncului Isus în Bazilica San Pietro

[2009-01-10]
Urna cu relicvele Fericiților Ludovic și Zelia Martin, părinții Sfintei Tereza a Pruncului Isus, se află de sâmbătă, 10 ianuarie 2009, în Bazilica San Pietro, informează Radio Vatican. Urna a fost depusă lângă Altarul Catedrei, de către Cardinalul Angelo Comastri, arhiparohul Bazilicii Vaticanului, unde va rămâne timp de patru zile, spre venerare de către credincioși. Marți, 13 ianuarie, la ora 17, în Bazilica San Pietro, se va celebra o Sfântă Liturghie în cinstea celor doi fericiți, Liturghie prezidată de vice-postulatorul cauzei de beatificare, pr. carmelit Antonio Sangalli. Miercuri, 14 ianuarie, după audiența generală a Papei Benedict al XVI-lea, familia Schiliro, cu fiul lor Pietro, vindecat în mod miraculos grație mijlocirii soților Martin, va înmâna Papei, în dar, un relicvariu al Fericiților. < p align=justify>Despre semnificația evenimentului, a vorbit pentru Radio Vatican Cardinalul Angelo Comastri: "Sf. Tereza de Lisieux este legată în mod particular de Bazilica San Pietro, la fel ca și tatăl ei. În 1887 au venit în pelerinaj la Roma și Sf. Tereza povestește cu mare emoție, în manuscrisul ei, intrarea în San Pietro, întâlnirea cu Papa Leon al XIII-lea, de care ea a legat într-un fel și intrarea ei în Carmel. Prezența relicvelor soților Martin în Bazilica San Pietro este un gest cu o semnificație specială ce se raportează la sentimentul de comuniune eclezială care se respira în acea familie. Părinții au reprezentat clima și terenul care au făcut să înflorească vocația Sf. Tereza. Ea însăși, în manuscris, când vorbește despre familia ei scrie: `Eu m-am născut într-un pământ sfânt`, iar pământul sfânt erau părinții ei. Mama i-a murit când Tereza avea doar patru ani, deci abia își cunoscuse mama, dar din mărturiile pe care le avem, mărturii istorice, reiese că era o femeie extraordinară. Tatăl a trăit o perioadă mai îndelungată, putându-și vedea toate fiicele intrând în mănăstire, și pe cea mai mică, Tereza, intrând în Carmelul din Lisieux. Apoi a murit și s-ar putea spune că a trecut la Domnul îmbrățișat în mod ideal de toate fiicele sale consacrate Domnului".
"Acum ei revin în Bazilică, în San Pietro. Pentru noi este un motiv de sărbătoare, de bucurie și mai ales de invocare, de binecuvântare pentru toate familiile. Dacă ar fi existat multe familii precum cea a Terezei de Lisieux, astăzi am avea în lume fii minunați, plini de Dumnezeu, pentru că transmiterea credinței fiilor se face prin exemplul dat de părinți, iar exemplul dat de părinții Sf. Tereza este deosebit de grăitor în prezent". La puține zile până la Întâlnirea Mondială a Familiilor ce va avea loc în Ciudad de Mexico, Cardinalul a spus: "Familia are nevoie să găsească legătura profundă cu misterul lui Dumnezeu. Familia nu este un rod al întâmplării, nici al c apriciului, nu este nici măcar un rod al culturii sau al unei civilizații; familia face parte din planul umanității așa cum l-a voit Dumnezeu. Fără un tată și o mamă, nu venim pe lume, nu creștem, nu înțelegem cine suntem, nu ne deschidem spre viață, spre sensul vieții. Familia are nevoie să-și redescopere vocația, căci numai prin intermediul familiilor adevărate, autentice, putem avea o societate sănătoasă, în care fiii să se poată maturiza în mod echilibrat și să se poată deschide sensului vieții, iubind viața și implicând propria persoană pentru a da ce este mai bun societății".
Întrebat cât este de importantă rugăciunea în familie, arhiparohul Bazilicii a amintit: "Maica Tereza de Calcutta, care a avut o familie extraordinară, spunea: `Când o familie se roagă rămâne în picioare, pentru că se sprijină pe Dumnezeu`. Rugăciunea este respirația familiei și nu ne putem imagina cât de mult bine le face copiilor să își vadă părinții în rugăciune, pentru a avea a s tfel senzația că în spatele iubirii părinților este o altă iubire care îi susține, că în spatele iubirii lor este un izvor care îi alimentează, că există o prezență care le umple casa, care face ca sentimentele lor să fie de legătură autentică. Maica Tereza spunea, referitor la părinții ei: `Mai înainte de a merge la catehism și mai înainte de a mi se spune că Dumnezeu este iubire, eu înțelesesem deja acest lucru. Și aceasta nu pentru că aș fi fost mai inteligentă decât alții, ci pentru că privind la iubirea frumoasă, curată și fidelă a părinților mei, am intuit că în spatele acelei iubiri era Dumnezeu. Și dacă în spatele acelei iubiri se afla Dumnezeu, Dumnezeu trebuia să fie în mod necesar iubire`. Ce bine ar fi dacă ar putea spune toți fiii acest lucru!"
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1605, Ultimul acces: 2024-03-28 05:09:47