Comunitatea catolica romana la Festa dei popoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunitatea catolică română la Festa dei popoli

[2009-01-09]
Inspirându-se din figura magilor care ajung din Orient la Betleem, pentru al șaptelea an consecutiv, Cardinalul Dionigi Tettamanzi de Milano i-a convocat pe cei peste 300.000 de migranți (dintre care mai mult de jumătate sunt creștini) prezenți în Dieceza de Milano, împreună cu toți credincioșii din parohii, să participe la Sfânta Liturghie celebrată în domul din Milano la ora 17.30, în solemnitatea Epifaniei, la 6 ianuarie 2009. Tema celebrării a fost "Familie migrantă, devii sufletul lumii". Citim pe Ercis.ro că această celebrare reprezintă o nouă mărturie a faptului că Arhiepiscopul este alături de comunitatea de migranți prezentă la Milano, alături de drumul lor cotidian, făcut din vise și speranțe. Visul de a se putea reîntregi cu propria familie, cu propria soție, cu proprii fii. Visul de a putea realiza o viață senină și mai bună decât cea lăsată, cu o muncă stabilă și o casă în care să poată locui în liniște. Speranța că toate acestea se pot realiza cu propriile sacrificii.
În predica sa, Cardinalul a invitat migranții să nu se lase contagiați de difuza "cultură contrară vieții" și i-a chemat să se ajute reciproc pentru a face față situațiilor de sărăcie și nevoie. A mulțumit migranților "pentru bucuria atât de explozivă și de comunicativă pe care o demonstrați și pentru iubirea generoasă pe care o aveți pentru viață și pentru valorile ei de simplitate și de esențialitate". A vorbit despre mărturia prețioasă adusă "pentru orașul nostru care îmbătrânește și încearcă să supraviețuiască agățându-se, adesea în mod egoist și frenetic, de pseudovalorile unei bunăstări doar materiale". Un cuvânt special a avut Cardinalul pentru fiii migranților, care des sunt chemați "a doua generație" și pe care el nu vrea să îi cheme astfel: "Pentru mine sunt toți fii: diferiți așa cum sunt diferiți frații și surorile într-o familie, dar egali în drepturi și datorii. Sunt noii cetățeni italieni." Amintind apoi situația de sărăcie pe care o trăiesc multe familii, a lansat un apel pentru a da viață unui mare lanț de solidaritate și de credință. "Ajutați-vă unii pe alții: coarda solidarității reușește să tragă chiar și carele cele mai grele".
La sfârșitul celebrării euharistice a fost anunțat concursul de scriere rezervat străinilor migranți "Immicreando", organizat de către Oficiul pentru Pastorația Migranților și Fundația "Ismu". "Aș dori ca fiii noștri ... Ce viitor pentru fiii imigrației în această țară" este titlul concursului, ajuns și el la a șaptea ediție. Sfidând gerul și zăpada abundentă care au pus întregul oraș în dificultate, un însemnat grup de credincioși catolici români a participat la celebrare împreună cu părintele Maricel Mititelu, responsabilul comunității. În cadrul Sfintei Liturghii, o tânără din comunitatea românească a rostit o invocație în limba română la rugăciunea credincioșilor, iar o familie de credincioși români catolici a participat la oferirea darurilor în costum tradițional românesc.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1648, Ultimul acces: 2024-03-26 04:45:11