Pelerinaj la Guadalupe pentru oprirea avorturilor din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj la Guadalupe pentru oprirea avorturilor din România

[2009-01-05]
Un grup 32 de pelerini, condus de pr. Ioan Chișărău, președintele Asociației Darul Vieții din Timișoara, a pornit în data de 2 decembrie 2008 spre Sanctuarul Maicii Domnului de la Guadalupe, din Ciudad de Mexico, unde se află expusă imaginea ei originală, așa cum a apărut pe tilma lui Juan Diego. Pelerinii au stat 10 zile în Mexic, vizitând Guadalupe și alte locuri sfinte din jurul capitalei Mexicului, revenind pe continent în 15 decembrie și încheind pelerinajul printr-o escală finală la Medjugorje.
În 12 decembrie, fiind sărbătoarea Sfântului Juan Diego, grupul a avut ocazia să se unească în celebrare și rugăciune cu cei 6 milioane de pelerini din lumea întreagă care au călătorit cu această ocazie la Guadalupe. După cum se arată în relatarea de pe situl Asociației, DarulVietii.cnet.ro , semnată de pr. Ioan Chișărău: "Scopul precis al acestui pelerinaj a fost de a ne ruga și a implora ajutorul Patroanei copilașilor nenăscuți din întreaga lume pentru ca genocidul uciderii copilașilor nenăscuți din România să ia sfârșit. De asemenea ne-am propus să facem zilnic ispășire pentru acest păcat îngrijorător al avortului care atârnă ca un blestem asupra poporului român".
După cum se amintește în relatare, în 9 decembrie 1531 "Fecioara Maria a apărut unui umil indian convertit pe nume Juan Diego, apoi, drept confirmare divină, în 12 decembrie pe tilma (mantia) lui s-a imprimat această imagine a Preacuratei Fecioare Maria, a `Morenitei`, cum îi spun cu drag mexicanii". Ca urmare, "poporul aztec s-a convertit în masă la catolicism. Această imagine a Maicii Domnului rezistă și în ziua de azi la fel de proaspătă ca și în ziua în care a apărut în 12 decembrie 1531". Ajunși în capitala Mexicului, pelerinii s-au îndreptat spre Sanctuar: "Impresionantă a fos t Bazilica Veche în renovare și cea nouă de formă circulară unde se celebrează Sfânta Liturghie non-stop începând cu orele 6 până la orele 23, din oră în oră. Aici am celebrat mai multe Sfinte Liturghii în așa-numita `capilla` - de fapt niște loje ale marelui Sanctuar. Acesta din urmă cuprinde cca 15.000 de pelerini. "În fiecare dimineața celebram Sfânta Liturghie, apoi parcurgeam în rugăciunea Rozariului colina Tepeyac, locul unde Maica Domnului a apărut prima dată lui Juan Diego și unde acum există o capelă, unde am și celebrat o Liturghie în limba română. Atunci când i-am spus sacristanului că noi provenim dintr-o țară unde există o lege care permite uciderea copiilor nenăscuți în pântecele matern, aproape că a refuzat să ne creadă. Așa ceva în America Latină nu există, avortul este considerat crimă și pedepsit ca atare. Doar populația civilizată din Europa `creștină` a îndrăznit să propună o astfel de lege aberantă, care sfidează morala creștină, considerând legea avortul u i o `cucerire a femeii emancipate`".
"Duminică, 7 decembrie, am concelebrat Sfânta Liturghie în Catedrala din Ciudad de Mexico împreună cu primatul Mexicului, Cardinalul Norberto Rivera, care la o făcut o referire la pelerinii români care au ajuns aici pentru a se ruga la marele Sanctuar. Cardinalul primat al Mexicului este acela care ne-a dăruit icoana copie fidelă a Fecioarei de Guadalupe și care a fost deosebit de încântat să audă că Maica Sfântă a copiilor nenăscuți face pelerinaje în România pentru oprirea avorturilor și în curând va ajunge și în alte țări din sud-estul Europei". Un moment special l-a constituit Liturghia din Sanctuarul Sf. Juan Diego. În 10 decembrie, un grup de pelerini români a parcurs pe genunchi distanța de circa 500m care desparte marele orologiu al curții interioare de Sanctuar, ca ispășire pentru păcatul avortului din țara noastră. În 11 decembrie, după-amiază, a început un program special până la orele 24, în care cei mai renum i ți cântăreți ai Mexicului au cântat Maicii Domnului, apoi a început Sfânta Liturghie concelebrată de un sobor impresionant de preoți.
În ziua de 12 decembrie numeroși pelerini, 7 milioane potrivit cifrelor date de oficialii Sanctuarului, au mers acolo. "Eminența sa Cardinalul Norberto a venit pentru a pontifica Sfânta Liturghie împreună cu alți 9 episcopi și câteva sute de preoți. În tot acest timp indienii indigeni dansau și cântau afară în ritm de tobe și chitare, fiecare trib având ritualul și caracteristicile sale proprii… Impresionantă a fost și vizita în `orașul sacru` Teotihuacan, locul unde se sacrificau sute de mii de vieți omenești pe vârful unor piramide prestigioase. Am făcut un rozar pe vârful marii Piramide a Soarelui pentru toate victimele sacrificate de preoții azteci păgâni". După Mexic, pelerinajul s-a îndreptat spre Medjugorje. "Mulțumim Măicuței Sfinte care ne-a permis să facem acest binecuvântat pelerinaj și ne dăm întâlnire din nou pentru următorul pelerinaj intitulat `Pe urmele Sf. Apostol Pavel` care va cuprinde 8 zile în Țara Sfântă, 4 zile în Grecia și 3 în Medjugorje, în perioada 1-15 martie", se încheie relatarea.
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1346, Ultimul acces: 2023-01-31 15:59:23