Sarbatoarea familiilor la Onesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea familiilor la Onești

[2009-01-03]
Cu ocazia sărbătorii "Sfintei Familii" din Nazaret, duminică, 28 decembrie 2008, în parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești s-a celebrat o Liturghie specială pentru familiile acestei comunități. Șase familii au mulțumit Domnului pentru harul de a fi împreună de 5, 10, 15 sau 20 de ani. Membrii acestor familii s-au implicat activ în trăirea acestei sfinte Liturghii: au citit lecturile, invocațiile de la rugăciunea credincioșilor și au prezentat diferite daruri semnificative la ofertoriu.
Părintele paroh Anton Ioan a insistat în omilie asupra mai multor valori ce defineau și definesc familia: iubirea intratrinitară ce trebuie să se reflecte în orice familie ca fundament al adevăratei fericiri, credința în faptul că Dumnezeu are cu fiecare un plan care se prelungește în veșnicie, ru găciunea făcută în familie, participarea la Sfintele Sacramente ca și reînnoire a vieții harice necesare în tumultul atâtor provocări negative ce vin peste familiile creștine de astăzi, respectul reciproc, îndelunga răbdare, tăcerea, munca responsabilă, bunăvoința, toate aceste aspecte ce se regăseau și în sânul familiei din Nazaret: Maria, Iosif și Isus. Părintele Ioan nu a trecut cu privirea unele anomalii ce pot distruge familia: homosexualitatea, avortul, adulterul, lipsa participării împreună a membrilor familiei la sfintele și dumnezeieștile liturghii și chiar neglijarea unei bune comunicări între cei plecați în străinătate și cei rămași în țară.
În atmosfera de sărbătoare a familiei s-a încadrat foarte frumos ca și element de speranță și de împlinire a familiei Botezul unui copil al unei tinere familii. Celebrarea s-a încheiat cu o binecuvântare specială și o mică sărbătoare de împărtășire a diferitelor momente frumoase sau dificile din viața lor. Toți la unison au mărturisit că numai Domnul singur le-a fost aproape chiar și atunci când s-au îndepărtat de el și ca Sfânta Familie a fost ca și un far călăuzitor, scrie pr. Romeo Neculai la finalul corespondenței de pe Ercis.ro.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1482, Ultimul acces: 2023-02-02 16:22:32