Ura si razboiul nu rezolva problemele - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ura și războiul nu rezolvă problemele

[2009-01-04]
În ziua de duminică, 4 ianuarie 2008, după rugăciunea "Angelus" de la amiază, Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe toți cei care l-au urmărit să se roage pentru ca să se pună capăt războiului din Fâșia Gaza. "Astăzi, în toate bisericile din Țara Sfântă, Patriarhii și liderii Bisericilor Creștine din Ierusalim îi invită pe credincioși să se roage pentru terminarea conflictului din Fâșia Gaza și să implore dreptate și pace pentru pământul lor. Mă unesc cu ei și vă cer să faceți același lucru, amintindu-le, după cum spun ei, `victimelor, celor răniți, celor cu inimile zdrobite, celor care trăiesc cu neliniște și teamă, că Dumnezeu îi binecuvântează cu mângâiere, răbdare și cu pacea care vine de la El`".
Sfântul Părinte a afirmat că "știrile dramatice pe care le pr imim din Fâșia Gaza arată că refuzul de a dialoga conduce la situații care apasă în mod de nedescris asupra populațiilor care sunt din nou victime ale urii și războiului". Ura și războiul nu sunt o soluție la probleme. Istoria foarte recentă confirmă din nou acest lucru. Să ne rugăm, așadar, pentru ca `Pruncul din iesle... să le inspire autorităților și celor responsabili de ambele părți, israelieni și palestinieni, să acționeze imediat pentru a pune capăt acestei situații tragice".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1352, Ultimul acces: 2023-01-24 19:51:04