Papa ne indeamna sa nu ne temem de anul 2009 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa ne îndeamnă să nu ne temem de anul 2009

[2009-01-01]
Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe creștini "să nu se teamă", în ciuda umbrelor economice care planează asupra anului 2009, în cadrul predicii rostite miercuri, 31 ianuarie 2008, în cadrul unei ceremonii din Bazilica San Pietro care a inclus primele vespere pentru sărbătoarea din 1 ianuarie a Mariei, Mama lui Dumnezeu, și intonarea unui Te Deum ca recunoștință pentru harurile din 2008. "Acest an se încheie cu conștientizarea unei crize sociale și economice în creștere, care acum afectează o lume întreagă", a spus Sfântul Părinte. " Deși la orizont se întrevăd nu puține umbre asupra viitorului nostru, nu trebuie să ne fie frică".
"Speranța noastră mare ca și credincioși este viața veșnică în comuniune cu Cristos și cu întreaga familie a lui Dumnezeu. Această mare speranță ne dă tăria de a înfrunta și depăși dificultățile vieții din această lume". Papa a asigurat că atât anul care s-a încheiat cât și cel care se află la orizont sunt amândouă sub privirea Maicii lui Dumnezeu: "Prezența maternă a Mariei ne asigură în această seară că Dumnezeu nu ne abandonează niciodată, dacă noi ne încredințăm Lui și urmăm învățăturile Sale. Mariei, așadar, cu afecțiune și încredere filială, îi prezentăm așteptările și speranțele, precum și temerile și dificultățile pe care le purtăm în inimă, în timp ce ne luăm rămas bun de la anul 2008 și ne pregătim să primim anul 2009".
Pontiful a mai afirmat că criza economică "cere de la toți mai multă cumpătare și solidaritate pentru a veni în ajutor în special persoanelor și familiilor mai greu încercate". El a recunoscut faptul că comunitatea creștină și asociațiile diecezane Caritas se implică deja în această direcție, dar a subliniat că "este necesară colaborarea tuturor, deoarece nimeni nu poate să se g ândească să își construiască singur propria fericire".
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4998, Ultimul acces: 2022-09-27 12:20:14