Traditionala intrunire de Anul Nou a preotilor cu ierarhul Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tradiționala întrunire de Anul Nou a preoților cu ierarhul Dunării de Jos

[2009-01-03]
 În seara zilei de 1 ianuarie 2008, la Așezământul filantropic eparhial “Sf. Vasile cel Mare” a avut loc tradiționala întâlnire a clerului din municipiile Galați și Brăila cu ierarhul locului, prilej de meditație pe marginea rolului și moștenirii spirituale lăsate de Sfântul Vasile cel Mare, în perspectiva programelor pastorale, catehetice și misionare inițiate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu prilejul declarării anului 2009 ca an comemorativ al Sfinților Capadocieni. Preasfințitul Episcop Casian a creionat chipul marelui ierarh din Cezareea Capadociei ca slujitor, ascet, filantrop și povățuitor al familiei creștine, prezentând câteva fragmente din opera sa teologică.

Directorul așezământului, preot Cristian Podașcă, a mulțumit Preasfinției Sale și preoților prezenți pentru susținerea activității acestui complex filantropic eparhial în anul 2008. Totodată, tinerele asistate și-au exprimat recunoștința față de ocrotitorul lor ceresc, Sf. Vasile, dar și pentru eforturile eparhiei de a le oferi îngrijire permanentă, instrucție la un înalt nivel, și nu în ultimul rând o educație morală și duhovnicească pe masură.

La întrunire a luat parte și Înalpreasfințitul Timotei, Mitropolit de Vostra, din cadrul Patriarhiei de Ierusalim, invitat al ierarhului Dunării de Jos, care a făcut câteva aprecieri cu privire la activitatea din eparhia vizitată.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1475, Ultimul acces: 2023-09-22 00:47:08