Inceputul anului 2009 in Episcopia Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Începutul anului 2009 în Episcopia Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei

[2009-01-03]
 La Noua Catedrală episcopală Sfânta Treime din Arad, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, înconjurat de soborul slujitorilor, a săvârșit, în pragul trecerii dintre ani, slujba de mulțumire pentru toate binefacerile primite de-a lungul anului 2008, precum și rugăciuni pentru tot folosul cel bun în anul în care de curând am intrat.
În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a subliniat momentul deosebit trăit de clerul și credincioșii Eparhiei de la hotarul vestic al țării în ziua de 6 decembrie 2008, la pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de membrii Sfântului Sinod, a târnosit Noua Catedrală arădeană.
De asemenea, Chiriarhul a reamintit că anul 2009, la propunerea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române și urmare a Hotărârii Sfântului Sinod, a fost declarat An comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlați Părinți capadocieni, făcând un cuprinzător excurs în viața, activitatea și învățătura celor pomeniți.
Alături de bunii și jertfelnicii credincioși ai Catedralei arădene, Preasfințitul Timotei s-a rugat ca Anul Nou să fie tuturor cu pace și liniște, cu binecuvântare și mult spor duhovnicesc.

Toate bisericile din marile orașe, precum și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei au fost gazde primitoare pentru fiii lor duhovnicești, săvârșindu-se, la trecerea dintre ani, slujbe de mulțumire pentru ajutorul primit în anul ce s-a încheiat.

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din ziua Praznicului Tăierii Împrejur a Mântuitorului și a pomenirii sfântului capadocian, a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei, alături de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala episcopală Veche, rostind și un bogat cuvânt de învățătură.
După slujba Vecerniei oficiată la aceeași biserică, Preasfinția Sa a primit la Reședința episcopală preoți, monahi și credincioși din municipiul Arad, care, potrivit tradiției, au dorit să fie alături de episcopul lor în primele ceasuri ale Noului An, pentru a primi sfaturi și povețe de folos în pastorație și spre dobândirea mântuirii.

Episcopia Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1352, Ultimul acces: 2023-01-25 11:25:19