Praznicul Botezului Domnului, sarbatorit in mod deosebit in Arhiepiscopia Tomisului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Praznicul Botezului Domnului, sărbătorit în mod deosebit în Arhiepiscopia Tomisului

[2009-01-03]
 Duminică, 4 ianuarie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța și va rosti un cuvânt despre praznicul Botezului Domnului, deoarece această duminică este marcată în cronologia creștină drept Duminica dinaintea Botezului Domnului.

AJUNUL BOBOTEZEI – 5 IANUARIE

Luni, 5 ianuarie 2008, începând cu ora 8.00, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie. La ora 10.00 Ierarhul Tomitan va oficia slujba de sfințire mare a apei, slujbă identică cu cea care se oficiază în ziua de Bobotează. Apa sfințită urmează a fi îmbuteliată în 50.000 de PET-uri pregătite pentru credincioșii constănțeni. PET-urile vor fi așezate în forma crucii Sfântului Andrei, din Portul Tomis, în data de 6 ianuarie.

BOBOTEAZA – 6 IANUARIE

Marți, 6 ianuarie 2008, începând cu ora 8.30, la Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va avea loc Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, oficiată de către Ierarhul Tomisului. La ora 11.30, clerul și credincioșii vor porni într-o amplă procesiune spre Portul Tomis unde va fi oficiată, la ora 12.00, slujba de sfințire a apelor. Conform tradiției, Înaltpreasfințitul Teodosie va arunca în apa mării 3 cruci ce vor fi recuperate de tineri curajoși.

Tot în cadrul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului va sfinții apa din budanele de lemn aflate în cele 8 care trase de boi și de măgari.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1540, Ultimul acces: 2024-02-26 05:25:56